Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

SEO Spam Cops

17.10.07

SEO Spam Cops

Jeg driver ikke med søkemotoroptimalisering. Derfor er det greit å involvere meg i arbeidet med å jakte på søkemotorspammere, slik at jeg ikke mistenkes for å forsøke å ta kunder fra bedrifter som bedriver søkemotoroptimalisering. SEO Spam Cops er en gruppe svært kompetente mennesker kjent fra webmiljøet i Norge, og det er et stort kompliment å få være med på laget. Navnet SEO Spam Cops er et uhøytidelig og småhumoristisk navnevalg, og må man må ikke fristes til å tro at vi ser på oss selv som selvoppnevnt internettpoliti.

Informasjon om SEO Spam Cops aktiviteter finner du på siden om SEO Spam Cops, men i all hovedsak vil vi:

 • Dra søkemotorspammere ut i lyset og gjøre deres aktiviteter kjent for verden
 • Analysere søkemotorspammeres arbeid og rapportere det til søkemotorene
 • Arbeide for at søkemotorspammere gis strenge straffer
 • Gjøre «black hat» søkemotorspammere arbeidsledige

Jeg gjør dette fordi jeg er overbevist om at det er det riktige. Et firma som spammer søkemotorene skal ikke mislede kunder til å tro at løsningene spammerne leverer er gode løsninger, hvis konsekvensen i stedet er at man får dem kastet ut av søkemotorene. Jeg vil igjen understreke at jeg ikke arbeider for et firma som bedriver søkemotoroptimalisering. Jeg har ingen økonomiske, politiske eller personlige hensikter med dette arbeidet, utover mitt ønske om et internett med like premisser for alle. Du kan sammenligne det med et ønske om et dop-fritt Tour de France.

Nå er det ikke slik at vi løper rundt som løse kanoner som hanker inn søkemotorspammere etter cowboy-med-lasso-metoden. Vi ønsker å drive realt spill, selv om søkemotorspammerne ikke gjør det. Ved mistanke om søkemotorspam foretas det alltid en analyse av løsningen som er levert. Deretter henvender vi oss til den som har levert løsningen, slik at man får anledning til å utbedre den. Skulle utfallet av henvendelsen bli negativt, enten ved at vi ikke får svar eller ikke blir hørt, rapporterer vi til søkemotorene som foretar sine analyser og nødvendige tiltak.

Kommer du over søkemotorspam kan du kontakte SEO Spam Cops, så vil vi vurdere løsningen som blir innrapportert.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt