Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Verdien av validering

03.11.07

Jeg har tidligere hevdet at validering ikke har noen verdi for andre enn de som utvikler et nettsted. Jeg begrunner her hvorfor.

Validering forteller oss som besøkende ingen verdens ting. Det kan gi en indikasjon på hvilket forhold utviklerne har til standarder, men det blir ingenting annet enn spekulasjoner. Validering har kun verdi for de som utvikler nettstedet, og hvordan de benytter validatoren er det kun mulig å gjette seg til, med mindre man sender en e-post og spør.

Et godt nettsted kan ha valideringsfeil, men fortsatt være standardkonformt og ha fokus på webstandarder. Jeg sier ikke at det er tilfelle for alle sider med valideringsfeil, men validering er det klassiske eksemplet som trekkes frem til kjedsommelighet når man ikke har noe annet å klage over.

Omvendt mener jeg at et validerende nettsted er et bevis på godt håndverk. Allikevel kan man produsere tabellbaserte løsninger som validerer. Det kan se helt jævlig ut også. Kort sagt: det er en usannsynlig lang liste over ting som kan gjøres galt, selv om løsningen validerer.

Det er ikke feil å bruke validering som et kriterium når man måler kvaliteten på et nettsted, man må bare ikke se seg blind på resultatet.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

WWW

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler