Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Intranettet som arbeidsverktøy

15.11.07

Intranett

De fleste organisasjoner av en viss størrelse har et intranett. Her publiserer man gjerne interne nyheter, dagens vits, vinneren av ukas vinlotteri, presseklipp og annet innhold webredaktøren synes er passende. Alt for mange intranett er derimot sørgelig ubrukelige. Hvorfor? Fordi det understøtter ikke den jobben medarbeiderne skal utføre.

Et intranett skal understøtte de arbeidsprosesser medarbeiderne utfører hver dag og bør eksempelvis inneholde:

  • Timeregistrering
  • Helpdesk / Brukerstøtte
  • Dokumentarkiv
  • CRM

Brukerne har som regel et klart mål ved å besøke intranettet, eksempelvis å føre timer, løse en sak på brukerstøtte, finne et dokument eller kontaktinformasjon til en kunde. Inn, løse oppgaven, ut. Å besøke et intranett uten å kunne gjennomføre noe konstruktivt er kun bortkastet tid. Medarbeidere ser altså ikke på prosesser på intranettet som en del av deres kjerneoppgaver, men om en slags metaoppgave de må innom for å utføre de egentlige oppgavene. Hvorfor da ikke tilrettelegge de egentlige oppgavene på intranettet, og kutte ut det som er støy?

Et intranett skal:

  • Understøtte bedriftens kjernevirksomhet og forretningsprosesser
  • Være en plattform for kommunikasjon og samarbeid
  • Skape nærhet til kunder, leverandører, partnere og ansatte

På jobben er vi for øyeblikket i ferd med å foreta en fullstendig oppussing av våre nettsider, både internett, intranett og ekstranett. Vi ønsker å strukturere våre interne arbeidsprosesser, så hva er bedre enn å tilrettelegge disse på et intranett? På intranettet får vi anledning til å arbeide med prosjekter, tilgang til kundeopplysninger, registrere timer, behandle saker på brukerstøtte og lese e-post. Ved å benytte ett eneste program — nettleseren — får vi tilgang til det vi tidligere måtte åpne fire-fem programmer for å utføre. I tillegg blir vi uavhengige av vår personlig datamaskin, men kan benytte en valgfri maskin, så lenge den har tilgang til internett.

Når man ser på funksjonaliteten hos vinnerne av Intranet Innovation Awards 2007, tror jeg suksessfulle intranett blir et av bedriftens viktigste verktøy, uansett hva man skal gjennomføre.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

WWW

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler