Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Programvare og lønnsomhet

15.11.07

Hver gang et programvare- eller konsulenthus som har tuftet sin virksomhet på fri programvare går konkurs, hører man alltid kommentarer som at «fri programvare lønner seg ikke» eller «there’s no such thing as a free lunch». Hører man det samme når programvare- eller konsulenthus som har tuftet sin virksomhet på proprietær programvare går konkurs?

Hvorvidt en bedrift er lønnsom eller ei avhenger ikke av om den leverer fri eller proprietær programvare, men hvor god den er til å følge den forretningsmodellen man velger. Senest i dag kan man i Digi.no lese at Microsoft-partneren Masterminds er på vei mot konkurs. Jeg har selv arbeidet for en Microsoft-partner som stod på kanten av stupet, truet av konkurs.

Jeg skal ikke gå inn i noen dypere analyser av forretningsmodeller, men vil bare påpeke at konkurser rammer alle, enten man driver med fri eller proprietær programvare.

Programvare

Som fast leser kan du bidra til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Bli bidragsyter

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i Posten Norge AS. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub Thingiverse SlideShare Hold deg oppdatert

© 1995-2021 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler