Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Programvare og lønnsomhet

15.11.07

Hver gang et programvare- eller konsulenthus som har tuftet sin virksomhet på fri programvare går konkurs, hører man alltid kommentarer som at «fri programvare lønner seg ikke» eller «there’s no such thing as a free lunch». Hører man det samme når programvare- eller konsulenthus som har tuftet sin virksomhet på proprietær programvare går konkurs?

Hvorvidt en bedrift er lønnsom eller ei avhenger ikke av om den leverer fri eller proprietær programvare, men hvor god den er til å følge den forretningsmodellen man velger. Senest i dag kan man i Digi.no lese at Microsoft-partneren Masterminds er på vei mot konkurs. Jeg har selv arbeidet for en Microsoft-partner som stod på kanten av stupet, truet av konkurs.

Jeg skal ikke gå inn i noen dypere analyser av forretningsmodeller, men vil bare påpeke at konkurser rammer alle, enten man driver med fri eller proprietær programvare.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Programvare

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler