Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Nettets mørkemenn

18.11.07

Darth Vader pwned

Du driver et nettsted, du sørger for godt innhold, du sørger for å ta vare på dine brukere, du bruker masse energi på å lese statistikker og sjekke atferdsmønstre på ditt nettsted og du søkemotoroptimaliserer for harde livet. Sjekker du derimot ut hva mennesker med uredelige hensikter gjør på ditt nettsted?

Bekkelund.net blir forsøkt hacket mellom 10 og 20 ganger daglig. Dette er kun tall for hva jeg faktisk har kontroll med. Tallene kan være høyere. Vet du hvordan tallene ser ut hos deg? Vet du hvilke svakheter hackerne forsøker å utnytte? Vet du hvordan du skal beskytte deg mot dem?

De to vanligste angrepsformene er Code Injection og SQL Injection.

Det er noen enkle tiltak du kan gjøre for å forhindre denne typen aktivitet på ditt nettsted:

Først finne du ut hvor angrepene kommer fra, for så å sperre dem ute. Deretter sørger du for å til enhver tid ha oppdatert programvare på din webserver. ISP-en din sørger for den grunnleggende programvaren som operativsystem, databasetjener og tilsvarende, mens du selv må sørge for å oppdatere publiseringsløsning, webforum, gjestebok, og annet du har installert selv. For de avanserte finnes det også programvare for å overvåke uredelig aktivitet. Sjekk ut hva som finnes av slik programvare for de løsningene du har installert.

Du kan aldri forhindre angrepsforsøk på ditt nettsted, men ved å gjennomføre de tre ovennevnte punktene kan du forhindre at de lykkes.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Frustrasjoner WWW

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler