Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Nettets mørkemenn

18.11.07

Darth Vader pwned

Du driver et nettsted, du sørger for godt innhold, du sørger for å ta vare på dine brukere, du bruker masse energi på å lese statistikker og sjekke atferdsmønstre på ditt nettsted og du søkemotoroptimaliserer for harde livet. Sjekker du derimot ut hva mennesker med uredelige hensikter gjør på ditt nettsted?

Bekkelund.net blir forsøkt hacket mellom 10 og 20 ganger daglig. Dette er kun tall for hva jeg faktisk har kontroll med. Tallene kan være høyere. Vet du hvordan tallene ser ut hos deg? Vet du hvilke svakheter hackerne forsøker å utnytte? Vet du hvordan du skal beskytte deg mot dem?

De to vanligste angrepsformene er Code Injection og SQL Injection.

Det er noen enkle tiltak du kan gjøre for å forhindre denne typen aktivitet på ditt nettsted:

Først finne du ut hvor angrepene kommer fra, for så å sperre dem ute. Deretter sørger du for å til enhver tid ha oppdatert programvare på din webserver. ISP-en din sørger for den grunnleggende programvaren som operativsystem, databasetjener og tilsvarende, mens du selv må sørge for å oppdatere publiseringsløsning, webforum, gjestebok, og annet du har installert selv. For de avanserte finnes det også programvare for å overvåke uredelig aktivitet. Sjekk ut hva som finnes av slik programvare for de løsningene du har installert.

Du kan aldri forhindre angrepsforsøk på ditt nettsted, men ved å gjennomføre de tre ovennevnte punktene kan du forhindre at de lykkes.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt