Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Ikke kvel kunden med fagprat

21.11.07

En kunde av oss pusset for en tid siden opp sitt nettsted. Nytt design skulle utarbeides og implementeres, innholdet skulle restruktureres og ny funksjonalitet skulle utvikles. For å gjennomføre dette arbeidet leide de inn et anerkjent selskap i Oslo, som stilte med prosjektleder, informasjonsarkitekter og designere.

Prosjektet ble satt i gang, og leverandøren leverte flotte prosjektdokumenter, avholdt prosjektmøter og hadde i det store og hele full kontroll på prosjektet. Det var bare et «lite» problem: Det gikk med svært mye tid og penger, uten at synlige resultater forelå.

Etter å ha brukt alt for mye penger, med for lite resultater, fikk daglig leder hos kunden beskjed om at prosjektet måtte ferdigstilles uten flere kostnader, eller daglig leder kunne vurdere å se seg om etter en ny jobb. Tøff utfordring midt i et prosjekt.

Et eller annet sted i denne prosessen ble vi kontaktet av kunden, som var i fortvilelse av å ha brukt penger over evne. Kunne vi hjelpe prosjektet i mål, uten at det påløp enda flere kostnader? Det kunne vi, og kort fortalt leverte vi en ferdig løsning til en femtedel av hva hele prosjektet hadde brukt da det ble stoppet. Hvordan klarte vi dette?

Svaret ligger i å forstå kundens behov på alle nivå. Ikke alle er opptatt av prosjektmetodikken som benyttes i prosjektet, ikke alle er opptatt av å forstå alle aspekter ved informasjonsarkitektur og ikke alle har tid til å bruke tid på å sette seg inn i det som for oss er faglige selvfølgeligheter. Som fagpersoner må vi innhente den informasjon vi trenger for å utføre vår jobb, og samtidig informere kunden i tilstrekkelig grad. Det er en hårfin balansegang som man ikke kan analysere seg frem til, men som krever sosiale egenskaper hos konsulentene.

Vi rullet ut en løsning etter en smidig prosjektmetodikk. Ved å foreta hyppige leveranser fikk kunden konkrete resultater og var involvert i hele prosessen, uten at det var for mye fokus på fag, men i stedet på kundens behov og løsning.

Det er selvfølgelig mange kritikkverdige forhold i vår kundes håndtering av budsjettet i det opprinnelige prosjektet, men er altså ikke poenget. Det er kun spesielt interesserte biljøpere som vil vite hvordan bilen deres blir produsert. Alt de trenger å vite er hvordan de skal kjøre den.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Programvare WWW

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler