Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Hva nå, Microsoft?

25.11.07

Den store debatten om ISO-sertifisering av OOXML er over for denne gang. Microsoft tapte. Vi vant. Dette slaget. Men hvem vinner krigen?

Stridens kjerne i denne debatten var ISO-sertifisering av OOXML gjennom «fast track». Microsoft dro en spansk en, svidde av noen millioner dollar, men feilet på å ISO-sertifisere sin forkrøplede standard. Imidlertid har de anledning til å prøve om og om igjen, riktignok ikke gjennom «fast track», men de står fritt til å gjøre modifikasjoner i standarden for å imøtekomme kritikken av OOXML. Tror du Microsoft feiler neste gang?

Mens jeg har drukket min dyre Möet & Chandon har Microsoft garantert en gjeng skumle menn i sorte dresser på saken. Skumle menn i sorte dresser liker å få viljen sin og for dem er avvisningen av ISO-sertifisering av OOXML gjennom «fast track» kun en fartsdump i deres skumle, strømlinjeformede liv. For dem er problemer bagateller og umuligheter utfordringer.

Jeg tror Microsoft vil konsentrere seg om minste motstands vei i sitt videre arbeid med ISO-sertifisering av OOXML. Dette gjør de ved å oppsummere kommentarene fra de forskjellige landene som stemte nei til ISO-sertifisering av OOXML, for så å sortere dem etter hvilke land som har færrest og enklest kommentarer. De oppfyller kommentarene og en nei-stemme snus til ja. Plutselig har Microsoft tilfredsstilt nok nei-stemmer til at de blir ja og dermed får flertall for ISO-sertifisering av OOXML. På denne måten kan de unngå de vanskeligste kommentarene, som for eksempel killer-argumentet om at OOXML er i direkte strid med ODF.

Dette er noe Microsoft virkelig vil og med genuin vilje kan man utrette mirakler. Eller ISO-sertifisere søppel. Microsoft Office står for 30 % av omsetningen til Microsoft. Er det rart dette er noe Microsoft vil? Microsoft har to alternativer i den videre prosessen. De kan enten ta til seg kommentarene som har kommet inn og bruke dem konstruktivt i videre arbeid med OOXML. Det tror jeg også de vil gjøre. For noen av kommentarene. Men ikke alle. Når man vet at Microsoft Office står for 30 % av omsetningen til Microsoft, er det ikke vanskelig å forestille seg hvor viktig det er for Microsoft å binde brukerne til denne kontorpakken, i stedet for å tillate andre kontorpakker å håndtere Microsofts dokumentformater.

Sett fra Microsofts side har jeg stor forståelse for prosessen de nå kjører, men at den er heldig for markedet, kundene, brukerne og forbrukerne tror jeg ikke.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Politikk Programvare Standarder

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler