Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Hvor lenge lever Facebook?

13.12.07

Facebook

Facebook har blitt en av de største snakkisene i 2007, uten at noen egentlig kan forklare hvorfor. Jeg har for lengst sluttet å bruke Facebook, og er kun innom i spesielle anledninger. Den reelle nytteverdien Facebook har, drukner i søppel. Er du registrert på Facebook har du garantert fått invitasjoner til å ta i bruk såkalte applications, det vil si tilleggsfunksjonalitet du kan utvide din Facebook-profil med.

I skrivende stund finnes et 10 925 forskjellige tilleggsapplikasjoner du kan forsøple din Facebook-profil med, og jeg har ikke sett nytteverdien i en eneste applikasjon utover de som følger med profilen som standard. Det finnes sikkert en, men den drukner i så fall i mengden av vampyrer, zombier, varulver og tvilsomme spørreundersøkelser.

Jeg tror applikasjonene blir Facebooks død. I stedet for å bygge på den reelle nytteverdien — administrasjon av ditt sosiale nettverk, grupper og organisasjon av arrangementer — tar Facebook en MySpace og fyller opp nettstedet med applikasjoner som kun er nyttig eller interessant i en svært begrenset periode. Det er kun et spørsmål om tid før folk går lei, og flytter ut fra Facebook. Jeg har allerede et par håndfuller i mitt nettverk som har flyttet ut. 2007 var året da Facebook tok av. Hva vil 2008 gjøre med Facebook?

Blir du den neste til å forlate Facebook?

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

WWW

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler