Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Hvor lenge lever Facebook?

13.12.07

Facebook

Facebook har blitt en av de største snakkisene i 2007, uten at noen egentlig kan forklare hvorfor. Jeg har for lengst sluttet å bruke Facebook, og er kun innom i spesielle anledninger. Den reelle nytteverdien Facebook har, drukner i søppel. Er du registrert på Facebook har du garantert fått invitasjoner til å ta i bruk såkalte applications, det vil si tilleggsfunksjonalitet du kan utvide din Facebook-profil med.

I skrivende stund finnes et 10 925 forskjellige tilleggsapplikasjoner du kan forsøple din Facebook-profil med, og jeg har ikke sett nytteverdien i en eneste applikasjon utover de som følger med profilen som standard. Det finnes sikkert en, men den drukner i så fall i mengden av vampyrer, zombier, varulver og tvilsomme spørreundersøkelser.

Jeg tror applikasjonene blir Facebooks død. I stedet for å bygge på den reelle nytteverdien — administrasjon av ditt sosiale nettverk, grupper og organisasjon av arrangementer — tar Facebook en MySpace og fyller opp nettstedet med applikasjoner som kun er nyttig eller interessant i en svært begrenset periode. Det er kun et spørsmål om tid før folk går lei, og flytter ut fra Facebook. Jeg har allerede et par håndfuller i mitt nettverk som har flyttet ut. 2007 var året da Facebook tok av. Hva vil 2008 gjøre med Facebook?

Blir du den neste til å forlate Facebook?

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt