Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

RSS ødelegger sjarmen ved surfing

16.12.07

RSS

Den siste tiden har jeg surfet leselisten min manuelt. Å få alt servert gjennom en RSS-leser er selvfølgelig effektivt og oversiktlig, men den gode, gamle sjarmen ved surfing forsvinner. Gleden over å besøke forskjellige nettsteder med et unikt og personlig design er borte. Med en RSS-leser presses alt innhold inn i et forhåndsdefinert format, utarbeidet av produsenten av RSS-leseren. Surfing har aldri vært mer effektivt, og samtidig så kjedelig.

Jeg vet blant annet at Tormod surfer nettet manuelt, uten å benytte en RSS-leser. Jeg forstår ham godt.

Hva kan du som webmaster gjøre?

Det viktigste du som webmaster eller nettredaktør kan gjøre, er å lese dine egne sider i forskjellige klienter. Hvordan ser egentlig innholdet ut når det blir presentert i alternative visningsformer som RSS?

Hvis du kommer til den erkjennelsen at innholdet ditt ikke er visuelt spennende, finnes det en rekke tiltak du kan iverksette:

  • Få ting kommuniserer bedre enn bilder og grafiske elementer, og du skiller deg ut fra alle andre når du har unike bilder i selve innholdet, og ikke bare som en del av designet.
  • Bruk overskrifter på forskjellige nivåer.
  • Bruk lister, enten nummererte eller punktlister.
  • Ha et bevisst forhold til bruk av fet og kursiv tekst, og bruk dette i teksten.
  • Bruk relevante lenker i teksten.
  • Enkelte mener det er smart å presentere annonser i RSS-kanalene, men få steder er annonser mer ødeleggende enn her, da presentasjonen svært sjelden blir slik du ønsker den.

Husk at mange XHTML-elementer vises annerledes i en RSS-leser enn det du ønsker at de skal gjøre, men de mest grunnleggende elementene er de samme. Fet og kursiv tekst vil alltid være fet og kursiv, mens elementer for sitater er overlatt mer til utvikleren.

Eksempler

For å illustrere har jeg publisert to skjermbilder som godt illustrerer mitt poeng. Trykk på skjermbildene for å se dem i full størrelse.

Et godt eksempel

Eksempel på en vellykket RSS-kanal

Et ikke fullt så godt eksempel

Eksempel på en lite vellykket RSS-kanal

Hvordan ser bekkelund.net ut i din RSS-leser? Legg igjen et par tanker i en kommentar! :-)

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

WWW

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler