Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

En ubehagelig sannhet

21.12.07

An Inconvenient Truth

For en tid siden kjøpte jeg dokumentarfilmen En ubehagelig sannhet. Jeg vil anta at de fleste har hørt om den — kanskje også sett den — og vet hva den dreier seg om, så jeg skal ikke gå inn i noen analyse av filmen.

Jeg har imidlertid ikke fått sett filmen før nå, og selv om jeg vet at man skal se alle politiske dokumentarer med et kritisk øye, er allikevel budskapet skremmende. Jeg har ingen problemer med å forholde meg til budskapet i filmen som korrekt, til tross for at det er verifisert ni feil i filmen.

Jeg vet ikke helt hvor jeg skal starte eller hva jeg skal si om situasjonen. Den synes håpløs, og jeg skammer meg over å være menneske. Jeg skammer meg fordi våre handlinger rammer uskyldige dyr. Jeg skammer meg fordi våre handlinger ødelegger vakker natur. Jeg skammer meg over å bo i et I-land, fordi våre handlinger rammer fattige mennesker.

Hvorfor skal vi mennesker la være å forholde oss til noe vi vet er et problem? Det er mye bedre å foreta tiltak nå, for så å finne ut at spådommene var feil, fremfor å ikke foreta seg noe, og se vår kjære planet gå ad undas.

Tiltakene kommer jeg tilbake til siden, så kan du se filmen i mellomtiden.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Frustrasjoner Miljø Politikk

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler