Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

En ubehagelig sannhet

21.12.07

An Inconvenient Truth

For en tid siden kjøpte jeg dokumentarfilmen En ubehagelig sannhet. Jeg vil anta at de fleste har hørt om den — kanskje også sett den — og vet hva den dreier seg om, så jeg skal ikke gå inn i noen analyse av filmen.

Jeg har imidlertid ikke fått sett filmen før nå, og selv om jeg vet at man skal se alle politiske dokumentarer med et kritisk øye, er allikevel budskapet skremmende. Jeg har ingen problemer med å forholde meg til budskapet i filmen som korrekt, til tross for at det er verifisert ni feil i filmen.

Jeg vet ikke helt hvor jeg skal starte eller hva jeg skal si om situasjonen. Den synes håpløs, og jeg skammer meg over å være menneske. Jeg skammer meg fordi våre handlinger rammer uskyldige dyr. Jeg skammer meg fordi våre handlinger ødelegger vakker natur. Jeg skammer meg over å bo i et I-land, fordi våre handlinger rammer fattige mennesker.

Hvorfor skal vi mennesker la være å forholde oss til noe vi vet er et problem? Det er mye bedre å foreta tiltak nå, for så å finne ut at spådommene var feil, fremfor å ikke foreta seg noe, og se vår kjære planet gå ad undas.

Tiltakene kommer jeg tilbake til siden, så kan du se filmen i mellomtiden.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • 10 Hidden URLs to Help You Rule the Web

  You’re probably used to bookmarking your favorite sites for easy access, but the web goes much deeper than the top domains you’re familiar with—from your social networks to your email box, having the right URL to hand can enable you to jump right into the page, feature, setting, or search you need. Here are 10 of the most useful ones.

 • En ny gullstandard for personvern

  Fredag før påske presenterte regjeringen en ny personopplysningslov. Loven er det viktigste svaret på hvordan vi skal hindre at private bedrifter eller offentlige myndigheter misbruker våre persondata.

 • Kristin Clemets blogg - Her skriver jeg om ideer, verdier og politikk.

  Men verst er det, såvidt jeg kan bedømme, at hele tonen blant mange av dem som er aktive på Twitter, er blitt så ufordragelig og kald. Mange opptrer dessuten anonymt, samtidig som de i lite hyggelige ordelag omtaler mennesker som deltar med fullt navn.

 • Akimbo: A Podcast from Seth Godin av Seth Godin på Apple Podcasts

  Hvorfor er Facebook og Google blant verdens største selskaper når du ikke betaler for tjenesten?

 • How healthy is the internet?

  Our 2018 compilation of research explains what’s helping and what’s hurting the Internet across five issues, from personal experience to global concerns.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt