Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Digital fotoramme

23.12.07

Digital fotoramme fra eStarling

Jeg har lenge hatt lyst på et par digitale fotorammer i huset, og tok Google fatt for å finne en ramme som passet min smak og mine krav. Etter å ha kikket på en lang rekke mer eller mindre pene og lite funksjonelle rammer, kom jeg over en eStarling digital fotoramme hos ThinkGeek.

Nøkkeldetaljer

 • 8″ skjerm
 • 800 x 600 piksler
 • 128 MB minne
 • Kan hente bilder over trådløst nettverk
 • Støtter skjult SSID, WPA og WEP over det trådløse nettverket
 • Bilder kan sendes til og fra rammen som e-post
 • Støtte for tjenestene Flickr, Picasa, Photobucket, AOL, Smugmug og iPhoto
 • Bilder kan lastes via RSS
 • Flere rammer kan settes opp i grupper
 • Støtter minnekorttypene MMC, SD, MS og CF
 • Nattmodus for å spare strøm
 • Leser bilder i JPEG-formatet
 • Passer (nesten) til det norske strømnettet
 • Støtter Mac OS X

Pris og levering

Ettersom prisen var noe stiv, bestilte jeg én i første omgang, for å se om den er verdt pengene. Levering gikk på et par dager, og ble levert på døren med DHL. Selve rammen koster i skrivende stund rundt 1500,- kroner. I tillegg kommer frakt på ca. 200,- kroner. På toppen av dette kommer toll på 25 %, så sluttsummen havner på stive 2200,- kroner.

I esken

Selve rammen er utført i gjennomsiktig hardplast og pianolakk, er pen å se på og virker robust. På baksiden sitter et panel med høyttalere og tilkoblingsmuligheter for tidligere omtalte minnekort, USB og strøm. Her sitter det også syv knapper for betjening. Panelet er ikke synlig før man beveger seg godt ut på siden, men plugger du inn en minnepinne i USB-kontakten må du være forberedt på at den stikker litt ut på siden, med mindre du har en minnepinne som er kortere enn ca. 3,5 cm.

Hele fronten er foliert med avtakbar plast, for å forhindre riper. Det medfølgende strømadapteret støtter 110 og 240 volt, men den medfølgende kontakten er av amerikansk type, så du trenger et adapter for å bruke den i Norge. Jeg kjøpte 10 stykker til latterlige sum av 70,- kroner. Det følger også med en USB-kabel som du trenger for installasjon og oppsett, samt en installasjonsveiledning som henviser deg til et nettsted hvor du laster ned installasjonsprogramvaren.

Installasjon og oppsett

Selve installasjonsprosessen baserer seg på en kombinasjon av en lokalt installert programvare, kombinert med et nettbasert oppsett. Underveis i prosessen kan du angi blant annet forskjellige krypteringsalgoritmer for det trådløse nettverket, og om rammen skal få en fast IP-adresse, eller benytte DHCP.

Underveis i prosessen må du også registrere deg hos produsenten av rammen, for å få anledning til å sende bilder til rammen via e-post. Du får da en e-postadresse på formatet din_ramme@seeframe.com. Det eneste som bekymrer meg med dette er at produsenten går konkurs, nettstedet er nede, eller andre forhold som setter e-postadressen ut av drift.

Til slutt kobler du fra USB-kabelen, starter rammen på nytt og du er klar.

I bruk

128 MB høres kanskje lite ut, men med tanke på at denne rammen kun trenger bilder på 800 x 600 piksler i JPEG-format, har jeg regnet ut at den rommer omtrent 850 bilder. Det bør i hvert fall være nok til at eventuelle (beste)foreldre med dårlig hukommelse har glemt de første bildene, før fremvisningen starter på nytt.

Bilder fra minnebrikker

Dersom du befinner deg i nærheten av rammen, er minnebrikker eller USB-baserte minnepinner den desidert enkleste måten å vise bilder på. Det er raskere og enklere å ta med store mengder bilder på en minnepinne, fremfor å sende dem på e-post, laste dem opp via en webtjeneste eller RSS. I tillegg er du ikke begrenset til rammens interne minne på 128 MB, da rammen leser bildene direkte fra minnebrikken.

Sørg imidlertid for at minnebrikken eller minnepennen er så liten at den ikke stikker utenfor kanten på rammen. Jeg har en minnepinne på ca. 3 cm, hvilket er helt perfekt.

Bilder via e-post

Jeg har en plan om å gi en slik ramme til mine foreldre. Når vi er på tur kan vi sende bilder via e-post direkte til rammen, noe som er umåtelig stas for foreldre. Det eneste du trenger er å sende e-post, med de bildene du ønsker å vise som vedlegg, til din rammes unike e-postadresse, og bildene dukker opp på rammen i løpet av noen minutter.

Bilder via web

Oppsett av RSS-kanaler og andre webtjenester for visning eller opplasting av bilder gjør du via et webbasert administrasjonsgrensesnitt på produsentens nettsted. Er du på farten, og har med deg en bærbar maskin, er dette et bedre alternativ enn e-post. I webgrensesnittet kan du også merke bilder med etiketter, lage spillelister og administrere rammen. Du ser også her om rammen er online eller offline, noe som kan være kjekt å vite dersom du ikke befinner deg på fysisk samme sted som rammen.

Skjermkvaliteten

Kvaliteten på skjermen overrasker positivt. Den er svært lyssterk og har god kontrast, så den fungerer glimrende i dagslys. I tillegg er innsynsvinkelen såpass god at man ikke trenger å befinne seg rett foran rammen for å se bildene.

Oppsummering

Denne rammen har alt jeg trenger og ønsker meg for øyeblikket. Det eneste jeg har å utsette på den, er prisen på ca. 2200,- kroner.

Martin anbefaler eStarling digital fotoramme

Til slutt vil jeg rette en stor takk til Eirik Solheim for å ha utvekslet noen tanker som dette produktet.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Duppeditter Tester

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler