Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

JBL Spyro

27.12.07

JBL Spyro

Hva kjøper man i julegave til en musikkglad og designbevisst jente som også er i besittelse av en hvit MacBook? Svaret er JBL Spyro.

Design

Litt av poenget var å kjøpe et sett høyttalere som var pene nok til å kunne stå fremme på skrivebordet, i tillegg til å selvfølgelig levere god og riktig lyd. Diskantene er formet som små blomster, med volumkontroller på den ene. Alle høyttalerne er utformet i hvit pianolakk med kromdetaljer og er svært pene å se på. Bildet over taler for seg selv.

Skulle jeg satt fingeren på noe måtte det være at signalkabelen og strømforsyningen kommer i tradisjonell sort. Selv om strømforsyningen kan gjemmes bort skulle jeg gjerne sett signalkabelen i hvitt.

Lyd

Lyden er i velkjent JBL-kvalitet. Til tross for at diskantene er små, anlegget mangler egne mellomtonehøyttalere og basskassen er liten og uvanlig utformet, leverer JBL over all forventning. Selv har jeg et sett langt dyrere Logitech-høyttalere med 5.1 surround som ikke klarer å måle seg med kvaliteten på diskanten til JBL. Tar man størrelsen og vekten på basskassen til JBL Spyro i betraktning, er jeg overrasket over hvor dyp og fyldig lyd en slik liten kule klarer å levere. Dog gjør ikke bassen diskanten helt rettferd, da den sliter litt med å følge med når man spiller veldig høyt. Man skal spille temmelig høyt før lyden forvrenges, både hva gjelder diskant og bass.

JBL Spyro er et såkalt 2.1-anlegg, det vil si to diskanthøyttalere og en basskasse. Man får således ikke surround, dersom det er et poeng, men så får man heller ikke surround i for eksempel MP3-filer, uten å kode og dekode filene spesielt. Har du særskilt behov for surround er JBL Spyro altså ikke et alternativ for deg.

I bruk

Med to knapper og én bryter, er det begrenset hvor kompisert JBL Spyro er i bruk. På den ene diskanten justerer du volumet, mens du må bak på basskassen for å justere bassnivået, ikke helt ulikt andre produsenter.

Oppsummering

Prisen og størrelsen tatt i betraktning leverer JBL mer enn forventet, til tross for at jeg vet at JBL er kjent for god kvalitet.

Martin anbefaler JBL Spyro

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Duppeditter Film • Musikk • Bok Tester

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler