Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

JBL Spyro

27.12.07

JBL Spyro

Hva kjøper man i julegave til en musikkglad og designbevisst jente som også er i besittelse av en hvit MacBook? Svaret er JBL Spyro.

Design

Litt av poenget var å kjøpe et sett høyttalere som var pene nok til å kunne stå fremme på skrivebordet, i tillegg til å selvfølgelig levere god og riktig lyd. Diskantene er formet som små blomster, med volumkontroller på den ene. Alle høyttalerne er utformet i hvit pianolakk med kromdetaljer og er svært pene å se på. Bildet over taler for seg selv.

Skulle jeg satt fingeren på noe måtte det være at signalkabelen og strømforsyningen kommer i tradisjonell sort. Selv om strømforsyningen kan gjemmes bort skulle jeg gjerne sett signalkabelen i hvitt.

Lyd

Lyden er i velkjent JBL-kvalitet. Til tross for at diskantene er små, anlegget mangler egne mellomtonehøyttalere og basskassen er liten og uvanlig utformet, leverer JBL over all forventning. Selv har jeg et sett langt dyrere Logitech-høyttalere med 5.1 surround som ikke klarer å måle seg med kvaliteten på diskanten til JBL. Tar man størrelsen og vekten på basskassen til JBL Spyro i betraktning, er jeg overrasket over hvor dyp og fyldig lyd en slik liten kule klarer å levere. Dog gjør ikke bassen diskanten helt rettferd, da den sliter litt med å følge med når man spiller veldig høyt. Man skal spille temmelig høyt før lyden forvrenges, både hva gjelder diskant og bass.

JBL Spyro er et såkalt 2.1-anlegg, det vil si to diskanthøyttalere og en basskasse. Man får således ikke surround, dersom det er et poeng, men så får man heller ikke surround i for eksempel MP3-filer, uten å kode og dekode filene spesielt. Har du særskilt behov for surround er JBL Spyro altså ikke et alternativ for deg.

I bruk

Med to knapper og én bryter, er det begrenset hvor kompisert JBL Spyro er i bruk. På den ene diskanten justerer du volumet, mens du må bak på basskassen for å justere bassnivået, ikke helt ulikt andre produsenter.

Oppsummering

Prisen og størrelsen tatt i betraktning leverer JBL mer enn forventet, til tross for at jeg vet at JBL er kjent for god kvalitet.

Martin anbefaler JBL Spyro

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt