Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Hva faen, Kristin?

14.01.08

Da den rødgrønne regjeringen kom til makten, håpet mangt et sosialisthjerte på innfrielse av sosialistiske idealer. Over to år etter regjeringsskiftet er det imidlertid noe skikkelig galt.

I kveld hadde vi besøk av mine foreldre. Begge er pensjonister. Mor er for tiden litt oppgitt, fordi hennes nye skattekort trekker henne for 46 % skatt. Min mor, en pensjonist, skal altså betale 46 % skatt av en inntekt som er en tredjedel av min. Jeg, derimot, er strålende fornøyd, for jeg skal i år skatte 29 %, ikke helt ulikt tidligere år.

Mor ringte likningskontoret for å få klarhet i hvorfor hun fikk dette skattesjokket. Det fikk hun ikke et svar på, men hun fikk bekreftet at trekkprosenten er riktig.

Kan noen vennligst fortelle meg hvorfor en pensjonist skal betale 46 % skatt?

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Frustrasjoner Politikk

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler