Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Hva faen, Kristin?

14.01.08

Da den rødgrønne regjeringen kom til makten, håpet mangt et sosialisthjerte på innfrielse av sosialistiske idealer. Over to år etter regjeringsskiftet er det imidlertid noe skikkelig galt.

I kveld hadde vi besøk av mine foreldre. Begge er pensjonister. Mor er for tiden litt oppgitt, fordi hennes nye skattekort trekker henne for 46 % skatt. Min mor, en pensjonist, skal altså betale 46 % skatt av en inntekt som er en tredjedel av min. Jeg, derimot, er strålende fornøyd, for jeg skal i år skatte 29 %, ikke helt ulikt tidligere år.

Mor ringte likningskontoret for å få klarhet i hvorfor hun fikk dette skattesjokket. Det fikk hun ikke et svar på, men hun fikk bekreftet at trekkprosenten er riktig.

Kan noen vennligst fortelle meg hvorfor en pensjonist skal betale 46 % skatt?

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2019 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt