Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Overforbruk

13.02.08

Overforbrukets konsekvenser

Illustrasjon: Maggi A. Machado

Vi hører til stadighet om hvordan vi i vesten har et enormt forbruk, og for en tid tilbake ble det arrangert verdens handlefrie dag. Jeg har ingen problemer med å være enig i at vi har et vanvittig forbruk, men inspirert av en artikkel i Morgenbladet, kom jeg til å tenke på et par ting.

Det er ikke nødvendigvis forbruket alene det er noe galt med, men overskuddet fra forbruket. Gitt at vi ikke kjøper mer enn vi trenger, vil vi heller ikke kaste like mye. Imidlertid er det noe galt med de fleste varene vi kjøper. De er for det meste pakket inn i emballasje, gjerne i flere lag, og alt for mye av det i tillegg.

Utfordringen for fremtiden blir således todelt. Å ikke kjøpe mer enn nødvendig, og kjøpe emballasjefattige produkter. I tillegg bør man ytre seg overfor produsenten om at overemballerte produkter ikke er ønsket.

Frustrasjoner

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2023 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler