Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Blu-ray vinner formatkrigen

19.02.08

Blu-ray vinner formatkrigen

I dag, 19. februar 2008 ble kampen om det neste videoformatet avgjort da Toshiba annonserte at de legger ned arbeidet med HD DVD. Tilbake står Blu-ray som vinneren. Da filmselskapet Warner Bros. tidligere i år kunngjorde at de ville gå for Blu-ray var det kun et spørsmål om tid før dagens hendelse var et faktum.

Teknisk sett er det marginale forskjeller på Blu-ray og HD DVD, hvor begge hadde sine fordeler og ulemper. For forbrukerne er imidlertid den største fordelen at man nå kan kjøpe seg en Blu-ray-spiller uten å bekymre seg om at den vil være utdatert i løpet av kort tid.

Personlig er jeg i skrivende stund usikker på om jeg skal kjøpe meg en Blu-ray-enhet. Jeg har sannsynligvis kjøpt min siste DVD-plate, men hvor mange Blu-ray-plater kommer jeg til å kjøpe? Jeg håper å se kjøp av DRM-fritt full-HD-materiale over nettet i løpet av de nærmeste årene, men mistenker at det kun blir med ønsket. Spørsmålet er hvor lenge jeg gidder å vente før jeg kjøper min Blu-ray-enhet.

Har du kjøpt en Blu-ray-enhet? Hvis ikke, skal du gjøre det, og hvorfor (ikke)?

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Standarder

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler