Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Blu-ray vinner formatkrigen

19.02.08

Blu-ray vinner formatkrigen

I dag, 19. februar 2008 ble kampen om det neste videoformatet avgjort da Toshiba annonserte at de legger ned arbeidet med HD DVD. Tilbake står Blu-ray som vinneren. Da filmselskapet Warner Bros. tidligere i år kunngjorde at de ville gå for Blu-ray var det kun et spørsmål om tid før dagens hendelse var et faktum.

Teknisk sett er det marginale forskjeller på Blu-ray og HD DVD, hvor begge hadde sine fordeler og ulemper. For forbrukerne er imidlertid den største fordelen at man nå kan kjøpe seg en Blu-ray-spiller uten å bekymre seg om at den vil være utdatert i løpet av kort tid.

Personlig er jeg i skrivende stund usikker på om jeg skal kjøpe meg en Blu-ray-enhet. Jeg har sannsynligvis kjøpt min siste DVD-plate, men hvor mange Blu-ray-plater kommer jeg til å kjøpe? Jeg håper å se kjøp av DRM-fritt full-HD-materiale over nettet i løpet av de nærmeste årene, men mistenker at det kun blir med ønsket. Spørsmålet er hvor lenge jeg gidder å vente før jeg kjøper min Blu-ray-enhet.

Har du kjøpt en Blu-ray-enhet? Hvis ikke, skal du gjøre det, og hvorfor (ikke)?

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt