Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Dagens Næringsliv om Microsoft og standardiseringsprosesser

07.03.08

Dagens Næringsliv har den siste tiden ført en serie artikler hvor de har fokus på Microsoft, OOXML, standardiseringsprosesser og dokumentformater i det offentlige. Tirsdag mottok jeg en telefon fra Dagens Næringsliv som ønsket mer informasjon fra en som befinner seg på utsiden av Microsoft og Microsofts nettverk. Telefonsamtalen er referert i en notis som står på trykk i dag, men er dessverre ikke å finne på nett.

I forhold til selve artikkelen som står på trykk, ønsker jeg å komme med noen presiseringer. I Dagens Næringsliv er jeg sitert som følger:

Også Martin Bekkelund fra Nexus Consulting mener det er et problem at både delegasjonen og komiteen er dominert av partnere og kunder av Microsoft. — Jeg reagerer på at to personer i delegasjonen er pro-Microsoft. Dette er uheldig, sier Bekkelund.

Jeg har ingen innvendinger mot dette sitatet. I tillegg skulle jeg gjerne sett litt mer av samtalen på trykk, hvor jeg beskriver hvorfor jeg mener det er uheldig.

Jeg mener det er uheldig at to pro-Microsoft-personer representerer Norge i denne saken, ettersom det er Microsoft sin standard som skal sertifiseres. Når Microsoft sender sin egen representant er det åpenbart at Microsoft vil gå for sertifisering uten ytterligere kommentarer. Alternativet hadde vært å sende uavhengige representanter uten tilknytning til selskapet som representerer standarden. I den norske delegasjonen til BRM var det to pro-Microsoft og en uavhengig. Representanter for Microsoft kunne selvfølgelig gjerne deltatt som observatører, for å se at ikke uriktige momenter blir diskutert.

Jeg sier altså ikke at det er feil, men uheldig.

Personlig skulle jeg gjerne deltatt på BRM, men verken jeg eller min arbeidsgiver har økonomi til å sende meg til Geneve i en hel uke, slik Microsoft kan. Det samme gjelder også flere av møtene i SN K/185. I en demokratisk sammenheng er også dette uheldig.

Når det gjelder kritikk, tvilsomme personkarakteristikker og halvsannheter fra Microsofts lobbyister, har jeg ingen kommentar. De får drive personsjikane for egen regning.

Standarder

Som fast leser kan du bidra til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Bli bidragsyter

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i Posten Norge AS. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub Thingiverse SlideShare Hold deg oppdatert

© 1995-2021 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler