Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Dagens Næringsliv om Microsoft og standardiseringsprosesser

07.03.08

Dagens Næringsliv har den siste tiden ført en serie artikler hvor de har fokus på Microsoft, OOXML, standardiseringsprosesser og dokumentformater i det offentlige. Tirsdag mottok jeg en telefon fra Dagens Næringsliv som ønsket mer informasjon fra en som befinner seg på utsiden av Microsoft og Microsofts nettverk. Telefonsamtalen er referert i en notis som står på trykk i dag, men er dessverre ikke å finne på nett.

I forhold til selve artikkelen som står på trykk, ønsker jeg å komme med noen presiseringer. I Dagens Næringsliv er jeg sitert som følger:

Også Martin Bekkelund fra Nexus Consulting mener det er et problem at både delegasjonen og komiteen er dominert av partnere og kunder av Microsoft. — Jeg reagerer på at to personer i delegasjonen er pro-Microsoft. Dette er uheldig, sier Bekkelund.

Jeg har ingen innvendinger mot dette sitatet. I tillegg skulle jeg gjerne sett litt mer av samtalen på trykk, hvor jeg beskriver hvorfor jeg mener det er uheldig.

Jeg mener det er uheldig at to pro-Microsoft-personer representerer Norge i denne saken, ettersom det er Microsoft sin standard som skal sertifiseres. Når Microsoft sender sin egen representant er det åpenbart at Microsoft vil gå for sertifisering uten ytterligere kommentarer. Alternativet hadde vært å sende uavhengige representanter uten tilknytning til selskapet som representerer standarden. I den norske delegasjonen til BRM var det to pro-Microsoft og en uavhengig. Representanter for Microsoft kunne selvfølgelig gjerne deltatt som observatører, for å se at ikke uriktige momenter blir diskutert.

Jeg sier altså ikke at det er feil, men uheldig.

Personlig skulle jeg gjerne deltatt på BRM, men verken jeg eller min arbeidsgiver har økonomi til å sende meg til Geneve i en hel uke, slik Microsoft kan. Det samme gjelder også flere av møtene i SN K/185. I en demokratisk sammenheng er også dette uheldig.

Når det gjelder kritikk, tvilsomme personkarakteristikker og halvsannheter fra Microsofts lobbyister, har jeg ingen kommentar. De får drive personsjikane for egen regning.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Standarder

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler