Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Slakter Microsoft

10.03.08

Denne overskriften pryder side 16 i Dagens Næringsliv i dag. Steve Pepper, leder av SN K/185 går i dag hardt ut mot ISO-sertifisering av OOXML. Jeg siterer:

— Open XML bør ikke godkjennes som ISO-standard. Det er unødvendig og det kan være skadelig. Office-brukere trenger ikke at Open XML får et ISO-stempel for å dra nytte av den […]

Videre sier Pepper:

— Det er Microsoft som styrer alt rundt denne standarden, så den er ikke slik en åpen standard skal være […]

Han legger også til:

— Det er ingenting i veien for at Microsoft kan støtte ODF, men det vil ikke selskapet […]

Om årsaken til at Microsoft ønsker OOXML ISO-sertifisert sier han følgende:

— Det som skader Microsoft er at det blir godkjent en standard selskapet ikke har styring over. Da begrenses selskapets monopol og Microsoft mister markedsandeler […]

Også selve prosessen blir slaktet av Pepper:

— I Norge har vi vært skånet for det verste, men selv her har Microsoft forsøkt å påvirke på en måte som ikke er vanlig i en standardiseringsprosess ved å forsøke å mobilisere troppene ved å be om underskrift på et brev som er sendt Standard Norge.

Om BRM-delegasjonen kan vi lese følgende:

Selv trakk han seg som leder for den norske delegasjonen som deltok på et ISO-møte i Geneve for kort tid siden. Årsaken var at han mente det ble feil å lede delegasjonen når han selv har gjort seg opp et klart standpunkt. — Jeg mener delegasjonen ikke burde hatt representanter fra Microsoft.

Den som har fulgt debatten ser raskt at kritikken som Microsoft nå møter fra mange hold, er den samme jeg selv har presentert.

Pepper føyer seg inn i rekken over anerkjente og troverdige IT-personligheter som mener ISO-sertifisering av OOXML ikke bør skje. Det er ingen tvil om at Microsoft sterk motstand i denne prosessen, og er på vikende front. Holder Microsofts argumenter til en ISO-sertifisering?

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Standarder

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler