Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Internet Explorer 8

12.03.08

Internet Explorer 8

Det er lite jeg kan skrive om Internet Explorer 8 som ikke allerede har vært skrevet. Allikevel tenkte jeg å ta en svært uformell titt på første betaversjon av Microsofts neste versjon av Internet Explorer.

Installasjon

Installasjon av Internet Explorer 8 var som installasjoner under Windows pleier å være: som tre sammenhengende fotballkamper i fjerdedivisjon uten pause. I tillegg måtte maskinen startes om etter installasjon. Lite sexy, men greit nok.

I bruk

Internet Explorer 8 og bekkelund.net

Klikk skjermbildet for større versjon.

Jeg har ikke brukt Internet Explorer siden versjon 6, så for meg blir det litt vanskelig å gjennomføre en fullverdig sammenligning med tidligere versjoner. I stedet gjennomgår jeg heller elementer jeg har merket meg.

Hastighet pleier sjelden å være et tema i nyere nettlesere. Det er det heller ikke i Internet Explorer 8, hvor hastigheten er upåklagelig.

Den observante legger merke til et lite ikon oppe til høyre kalt «Developer Tools». Umiddelbart minner dette om Firebug for Firefox, hvor man får tilgang til HTML- og CSS-koden fra den aktuelle siden, merke bestemte elementer, osv. Imidlertid er brukergrensesnittet laget på en slik måte at det ikke gir meg den samme nytteverdien som Firebug. Det er mulig jeg trenger å prøve ut denne funksjonen litt mer.

Utover dette minner Internet Explorer kun om en oppusset versjon av Internet Explorer 7, som igjen var en oppusset versjon av Internet Explorer 6.

Standardstøtte

Ved gjennomføring av Acid3 fikk jeg kun en score på 17 av 100, til tross for at jeg installerte en ActiveX-komponent for å kunne gjennomføre testen på fullverdig vis. Internet Explorer 8 består heller ikke Acid2, men ryktene skal ha det til at denne skal passeres før lansering. Jeg vil faktisk påstå at skikkelig standardstøtte er nøkkelen til videre eksistens for Internet Explorer. Hvis ikke vil flukten til andre nettlesere fortsette.

Konklusjon

Ettersom dette kun er første betaversjon er det håpløst å uttale seg om det endelige resultatet. Jeg tipper vi ser noen ikoner forsvinne og standardstøtten bli bedre før den endelige versjonen foreligger. I skrivende stund er fremstår ikke Internet Explorer 8 som et bedre alternativ enn versjon 7. I alle tilfeller vil jeg anbefale deg om å bytte ut Internet Explorer med en langt bedre nettleser, som for eksempel Opera eller Firefox.

Martin er usikker på om Internet Explorer 8 blir bedre enn tidligere versjoner

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt