Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Internet Explorer 8

12.03.08

Internet Explorer 8

Det er lite jeg kan skrive om Internet Explorer 8 som ikke allerede har vært skrevet. Allikevel tenkte jeg å ta en svært uformell titt på første betaversjon av Microsofts neste versjon av Internet Explorer.

Installasjon

Installasjon av Internet Explorer 8 var som installasjoner under Windows pleier å være: som tre sammenhengende fotballkamper i fjerdedivisjon uten pause. I tillegg måtte maskinen startes om etter installasjon. Lite sexy, men greit nok.

I bruk

Internet Explorer 8 og bekkelund.net

Klikk skjermbildet for større versjon.

Jeg har ikke brukt Internet Explorer siden versjon 6, så for meg blir det litt vanskelig å gjennomføre en fullverdig sammenligning med tidligere versjoner. I stedet gjennomgår jeg heller elementer jeg har merket meg.

Hastighet pleier sjelden å være et tema i nyere nettlesere. Det er det heller ikke i Internet Explorer 8, hvor hastigheten er upåklagelig.

Den observante legger merke til et lite ikon oppe til høyre kalt «Developer Tools». Umiddelbart minner dette om Firebug for Firefox, hvor man får tilgang til HTML- og CSS-koden fra den aktuelle siden, merke bestemte elementer, osv. Imidlertid er brukergrensesnittet laget på en slik måte at det ikke gir meg den samme nytteverdien som Firebug. Det er mulig jeg trenger å prøve ut denne funksjonen litt mer.

Utover dette minner Internet Explorer kun om en oppusset versjon av Internet Explorer 7, som igjen var en oppusset versjon av Internet Explorer 6.

Standardstøtte

Ved gjennomføring av Acid3 fikk jeg kun en score på 17 av 100, til tross for at jeg installerte en ActiveX-komponent for å kunne gjennomføre testen på fullverdig vis. Internet Explorer 8 består heller ikke Acid2, men ryktene skal ha det til at denne skal passeres før lansering. Jeg vil faktisk påstå at skikkelig standardstøtte er nøkkelen til videre eksistens for Internet Explorer. Hvis ikke vil flukten til andre nettlesere fortsette.

Konklusjon

Ettersom dette kun er første betaversjon er det håpløst å uttale seg om det endelige resultatet. Jeg tipper vi ser noen ikoner forsvinne og standardstøtten bli bedre før den endelige versjonen foreligger. I skrivende stund er fremstår ikke Internet Explorer 8 som et bedre alternativ enn versjon 7. I alle tilfeller vil jeg anbefale deg om å bytte ut Internet Explorer med en langt bedre nettleser, som for eksempel Opera eller Firefox.

Martin er usikker på om Internet Explorer 8 blir bedre enn tidligere versjoner

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Nettlesere

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler