Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Hva har skjedd med NRK?

17.03.08

NRKbeta

Jeg har alltid sett på NRK som noe grått, stort, firkantet, byråkratisk og litt akterutseilt. Sikkert uten grunn, men det har i hvert fall vært mitt inntrykk.

For et snaut år siden lanserte imidlertid noen av gutta i NRK et nettsted, NRKbeta, hvor verden plutselig fikk innblikk i kulissene. Gjennom NRKbeta får vi nå innblikk i hverdagen til NRK, hvordan de arbeider, hva de arbeider med og hvilke planer de har for fremtiden. Spesielt det siste punktet er oppe til diskusjon på NRKbeta, hvor gutta er ute og ber publikum om hvilke ønsker de har. En mer innovativ og brukerfokusert utvikling av sitt tilbud skal man lete lenge etter.

Ut av dette prosjektet øser nå NRK nye og spennende løsninger som bilder under en fri lisens, hele TV-serier i et åpent, høyoppløselig format via BitTorrent, egen gruppe på Facebook, Twitter og YouTube, direktesendinger på nett med gutta i Ut i vår hage 2 og deling av presentasjoner fra foredrag de holder, bare for å nevne noe.

NRK har nærmest over natten gått fra å være en statlig dinosaur til å bli en supertrendy kanal. Jeg gratulerer NRKbeta med ettårsdagen og tar av meg hatten for det som må sies å være Norges mest vellykkede firmablogg. :-)

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt