Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Demonstrasjon mot OOXML

07.04.08

Følgende e-post ble i dag sendt fra Steve Pepper. Jeg har oversatt den til norsk. Engelsk versjon kan tilgjengeliggjøres på oppfordring.

Steve Pepper, tidligere leder for SN K/185, komiteen som var ansvarlig for den norske OOXML-stemmen, oppfordrer til en demonstrasjon utenfor lokalet hvor SC34, ISO-komiteen som håndterer OOXML, holder møte.

Demonstrasjonen finner sted utenfor Håndverkeren i Rosenkrantzgate 7 i Oslo, onsdag 9. april klokken 12:00. Blant slagordene finner vi:

  • No to ISO approval of OOXML!
  • Defend the integrity of ISO!
  • Microsoft: Support ODF!
  • Ecma: Withdraw OOXML!
  • Norway must say no to OOXML!

Steve Pepper får støtte fra majoriteten av den norske komiteen, som var mot godkjenning av OOXML, men som ble overstyrt av byråkratiet i Standard Norge.

« — Jeg oppfordrer motstanderne av ISO-sertifisering av OOXML til å bli med på demonstrasjonen» sier Steve Pepper. «Standard Norge forsvarer sin skandaløse beslutning ved å peke på 37 identiske brev som var formulert av Microsoft og sendt Standard Norge av Microsofts partnere og kunder under den åpne høringsrunden.»

« — Hvis de ønsker tall, skal de få tall. Møt opp utenfor Håndverkeren og vis din motstand. Vennligst send denne meldingen videre. La oss bruke vår teknologi for hva det er verdt!»

Ironisk nok ligger Håndverkeren rett ved Det norske Teater, hvor GoOpen arrangeres. Det settes av tid i GoOpen-programmet for å være med i denne demonstrasjonen. Jeg stiller opp! Gjør du?

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Standarder

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler