Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Martin letter på sløret – Igjen

09.04.08

Martins visittkort hos Friprog

Det kommer neppe som noen overraskelse når jeg nå offentliggjør at jeg skal starte i Nasjonalt kompetansesenter for fri programvare, også kalt Friprog, i Drammen.

Jeg er ansatt som utviklingsleder med ansvar for privat sektor. I IT-bransjen er utvikling tradisjonelt sett programvareutvikling, altså programmering. Jeg, derimot, skal ikke skrive en eneste kodelinje. Det hadde ikke blitt særlig bra og definitivt ikke blitt levert i tide. Jeg skal støtte opp om næringsutvikling relatert til fri programvare. Det vil si at jeg skal informere bedrifter i privat sektor om hvorfor og hvordan de skal komme i gang med fri programvare, samt hjelpe bedrifter som bedriver programvareutvikling med informasjon om hvorfor de skal dele kildekoden sin under en fri lisens.

I første omgang tar jeg på meg noen administrative oppgaver. Det skal etableres et nettsted med relevant innhold og legges noen strategier for langsiktig arbeid.

Jeg får kontor i øverste etasje på Papirbredden, med utsikt over hele Drammen. Skulle du være i nærheten setter jeg stor pris på om du stikker innom. Alternativt kan vi gjerne møtes over en matbit eller kaffe på Pigen.

Papirbredden i Drammen

Som kollegaer får jeg Heidi Arnesen Austlid, som er direktør i Friprog, samt Christer Gundersen, som er utviklingsleder for offentlig sektor. Begge to har jeg kjent gjennom lengre tid og er dyktige mennesker jeg ser opp til i mitt daglige virke.

Jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidet! :-)

Generelt

Som leser kan du bidra til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Bli bidragsyter

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i Posten Norge AS. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub Thingiverse SlideShare Hold deg oppdatert

© 1995-2022 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler