Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Martin letter på sløret – Igjen

09.04.08

Martins visittkort hos Friprog

Det kommer neppe som noen overraskelse når jeg nå offentliggjør at jeg skal starte i Nasjonalt kompetansesenter for fri programvare, også kalt Friprog, i Drammen.

Jeg er ansatt som utviklingsleder med ansvar for privat sektor. I IT-bransjen er utvikling tradisjonelt sett programvareutvikling, altså programmering. Jeg, derimot, skal ikke skrive en eneste kodelinje. Det hadde ikke blitt særlig bra og definitivt ikke blitt levert i tide. Jeg skal støtte opp om næringsutvikling relatert til fri programvare. Det vil si at jeg skal informere bedrifter i privat sektor om hvorfor og hvordan de skal komme i gang med fri programvare, samt hjelpe bedrifter som bedriver programvareutvikling med informasjon om hvorfor de skal dele kildekoden sin under en fri lisens.

I første omgang tar jeg på meg noen administrative oppgaver. Det skal etableres et nettsted med relevant innhold og legges noen strategier for langsiktig arbeid.

Jeg får kontor i øverste etasje på Papirbredden, med utsikt over hele Drammen. Skulle du være i nærheten setter jeg stor pris på om du stikker innom. Alternativt kan vi gjerne møtes over en matbit eller kaffe på Pigen.

Papirbredden i Drammen

Som kollegaer får jeg Heidi Arnesen Austlid, som er direktør i Friprog, samt Christer Gundersen, som er utviklingsleder for offentlig sektor. Begge to har jeg kjent gjennom lengre tid og er dyktige mennesker jeg ser opp til i mitt daglige virke.

Jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidet! :-)

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt