Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Litt om fremtiden

17.04.08

Etter noen dager i tenkeboksen, har jeg gjort meg opp noen tanker om hvordan fremtiden må være for bekkelund.net. I alle år har bekkelund.net vært mitt private nettsted hvor jeg har luftet personlige meninger, tanker og ideer. Slik skal det også være i fremtiden.

Etter at jeg publiserte informasjon om mitt nye arbeidsforhold, har jeg fått mange positive tilbakemeldinger med ønske om å høre mer om både jobben jeg gjør, hva som skjer i bedriften og hvilke tanker vi har for fremtiden. Dette skal dere selvfølgelig få mye mer av — faktisk så mye dere bare ønsker — men ikke her.

Det vil både være uriktig og uklokt å blande kortene. Det som skjer på jobb, skjer på jobb. Det som skjer i hodet mitt, skjer i hodet mitt. Det siste har det med å lekke ut her, og må ikke blandes med jobben jeg gjør til daglig. Bekkelund.net skal altså ikke bli et talerør for alt som rører seg i Friprog.

Jeg lager selvfølgelig ikke et fullstendig vanntett skille mellom webloggene, men blander kortene der det føles riktig. Eirik Solheim får til en glimrende balansegang mellom eget nettsted og arbeidsgivers weblogg. Jeg skal prøve det samme, så setter jeg stor pris på tilbakemeldinger på hvordan jeg klarer dette underveis.

Vi i Friprog har bestemt oss for å opprette en egen weblogg for Friprog. Dette er ingen ny idé, og den vil fungere som et bindeledd mellom dere og oss som jobber i Friprog. Vi kommer til å bruke denne webloggen til det meste av aktiviteter, alt fra publisering av presentasjoner og informasjonsmateriell, demovideoer, innspill til aktiviteter, utforming av nettsteder, sosiale treff, og mye, mye mer.

Før Friprog lanserer sin egen weblogg, skal selvfølgelig du få være med også på denne prosessen. Gjør deg gjerne noen tanker om følgende, og legg igjen en kommentar:

 • Bør webloggen ligge som en underside på Friprog.no, et eget subdomene på Friprog.no eller som et helt eget domene?
 • Hvis vi velger et subdomene eller eget domene, hva bør domenenavnet være?
 • Hva forventer du av Friprogs weblogg, både innholdsmessig og funksjonalitetsmessig?
 • Friprog har allerede opprettet profil på en lang rekke sosiale nettverkstjenester, eller liknende. Mer om disse kommer senere. Hvilke tjenester forventer du at Friprog er representert på?

Har du andre innspill, ønsker, tanker, meninger og ideer, er du hjertelig velkommen til å legge igjen en kommentar, da også. :-)

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt