Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Livet med Ubuntu

23.04.08

Ubuntu Linux

Forrige gang jeg byttet jobb, tanket jeg opp en gammel maskin med Mandriva Linux, mens jeg ventet på ny maskin. Når jeg byttet jobb nå nylig, kom jeg på nytt opp i samme utfordring. Apple tar seg god tid, og akkurat nå tipper jeg min nye MacBook Pro er på vei med muldyrtransport over Uralfjellene.

Denne gangen har jeg tatt Ubuntu fatt. I snart en måned har jeg benyttet Ubuntu som mitt primære operativsystem her hjemme, og det fungerer veldig godt. En del arbeidsoppgaver har jeg lagt på vent, for ikke å ødelegge inngrodde rutiner og etablerte arbeidsprosesser. Eksempelvis vil billedredigering og redigering av websider bli lagt til siden.

Ubuntu gjør en fantastisk jobb, og løser alle oppgaver jeg ønsker å gjennomføre. Det er faktisk kun to programmer som forhindrer meg fra å bli Ubuntu-bruker på heltid, mine favorittprogrammer Photoshop og Lightroom.

Så langt jeg kan forstå, er det få eller ingen grunner til at folk flest sakte men sikkert kan ta i bruk Ubuntu som sitt primære operativsystem. Fungerer det for meg, fungerer det for de fleste. Her i huset har samboeren eksempelvis brukt Ubuntu i nesten tre år.

Hva med deg? Har du byttet? Hvorfor (ikke)? :-)

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • How To Beat Decision Fatigue With Better Brain Habits

  Coined by Roy F. Baumeister, social psychologist and author of Willpower: Rediscovering the Greatest Human Strength, decision fatigue occurs after a long session of decision-making which results in low self-control and willpower.

 • Seth's Blog: Quick or smart?

  Every time you pick up your quickphone, you stop inventing and begin transacting instead.

 • Hvorfor er utenlandskabler så viktig?

  I forbindelse med at Stortinget skal stemme over tilknytning til EUs energibyrå har det oppstått flere kampanjer mot dette. Jeg mener at utenlandskablene er meget viktig for å gjennomføre et grønt skifte i Europa, og selv om jeg ikke har noen mening om tilknytningen til EUs energibyrå, så vil jeg imøtegå kritikken av utenlandskablene.

 • The big secret of small improvements – Hacker Noon

  We have a backlog full of ideas, stories and tasks to last a life time. Every day we see opportunities for small improvements that can be done, but aren’t significant enough to rise above the main feature roadmap and get prioritized. What can we do?

 • Do You Really Know Who’s Tracking Your Every Move? – Hacker Noon

  With GPS data increasingly falling into the wrong hands, cyber-criminals can easily use GPS to build a larger picture of their victims and prepare phishing attacks.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt