Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Livet med Ubuntu

23.04.08

Ubuntu Linux

Forrige gang jeg byttet jobb, tanket jeg opp en gammel maskin med Mandriva Linux, mens jeg ventet på ny maskin. Når jeg byttet jobb nå nylig, kom jeg på nytt opp i samme utfordring. Apple tar seg god tid, og akkurat nå tipper jeg min nye MacBook Pro er på vei med muldyrtransport over Uralfjellene.

Denne gangen har jeg tatt Ubuntu fatt. I snart en måned har jeg benyttet Ubuntu som mitt primære operativsystem her hjemme, og det fungerer veldig godt. En del arbeidsoppgaver har jeg lagt på vent, for ikke å ødelegge inngrodde rutiner og etablerte arbeidsprosesser. Eksempelvis vil billedredigering og redigering av websider bli lagt til siden.

Ubuntu gjør en fantastisk jobb, og løser alle oppgaver jeg ønsker å gjennomføre. Det er faktisk kun to programmer som forhindrer meg fra å bli Ubuntu-bruker på heltid, mine favorittprogrammer Photoshop og Lightroom.

Så langt jeg kan forstå, er det få eller ingen grunner til at folk flest sakte men sikkert kan ta i bruk Ubuntu som sitt primære operativsystem. Fungerer det for meg, fungerer det for de fleste. Her i huset har samboeren eksempelvis brukt Ubuntu i nesten tre år.

Hva med deg? Har du byttet? Hvorfor (ikke)? :-)

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Linux

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler