Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Standard Yesrge vedtar nasjonal navneendring

23.04.08

Følgende pressemelding er sendt ut fra EFN.

EFN videresender en pressemelding fra Standard Yesrge:

PRESSEMELDING: STANDARD YESRGE VEDTAR NASJONAL NAVNEENDRING

Oslo Open, 23. og 24. april 2008

Standard Norge har vedtatt en ny nasjonal standard for å oppnå bedre kompatibilitet med Microsofts ønsker og dokumentformater. Den nye nasjonale standarden innebærer at vårt lands navn skal endres til følgende standardiserte skrivemåter: Yesrway, Yesrge, og Yesreg. Vedtaket omfatter navneendring av .no-domenet til .yes, og dessuten endrer vi med dette organisasjonens navn til Standard Yesrge.

«Det avgjørende for oss er at vi får flere standarder. Denne avgjørelsen var vanskelig og vi visste hele tiden at det ikke var mulig å oppnå enighet. Derfor måtte en person i vår administrasjon ta den vanskelige avgjørelsen», forteller Igor JA-vits i Standard Yesrge. «Det avgjørende for oss er at vi får mye skrot å jobbe med, samt å få kompatibilitet med andre standarder vi er opptatt av, slik som NOOXML – som forøvrig heretter vil hete YESOXML, som en del av den nye navnestandarden», forklarer JA-vits.

«Husk at Norge alltid har vært en Ja-nasjon. Nasjonalsangen begynner med ordet ‘Ja’ og vår grunnholdning til Microsoft har alltid vært ‘JA!!’. Derfor er det naturlig og riktig å endre navnet på nasjonen», sier Ulvhild Øysæter i Standard Yesrge.

Standard Yesrge konsulterte også en gruppe nasjonale eksperter om dette spørsmålet. De hadde dessverre en forutinntatt holdning i saken og var ikke villig til å endre dette synet, selv etter press fra administrasjonen i Standard Yesrge. Standard Yesrge var derfor tvunget til å overse ekspertene. «Dette er i tråd med prinsippet om at prosessen endres for til enhver tid å finne det svaret vi ønsker. I tillegg klarte vi dessuten å finne 37 Microsoft-ansatte som var enige med oss, og fikk dermed flertall for vårt syn», utdyper JA-vits.

Uttalen av ‘Yesrway’ og ‘Yesrge’ blir som i ‘Yessør’. Det er også en praktisk årsak til dette: ved fremtidige statsbesøk fra Microsoft skal alle spørsmål besvares med ‘Yess sør’. Dette blir nå en ny norsk standard.

Kontaktperson for denne pressemeldingen:

Igor JA-vits
JAmann@standard.yes

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt