Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Standard Yesrge vedtar nasjonal navneendring

23.04.08

Følgende pressemelding er sendt ut fra EFN.

EFN videresender en pressemelding fra Standard Yesrge:

PRESSEMELDING: STANDARD YESRGE VEDTAR NASJONAL NAVNEENDRING

Oslo Open, 23. og 24. april 2008

Standard Norge har vedtatt en ny nasjonal standard for å oppnå bedre kompatibilitet med Microsofts ønsker og dokumentformater. Den nye nasjonale standarden innebærer at vårt lands navn skal endres til følgende standardiserte skrivemåter: Yesrway, Yesrge, og Yesreg. Vedtaket omfatter navneendring av .no-domenet til .yes, og dessuten endrer vi med dette organisasjonens navn til Standard Yesrge.

“Det avgjørende for oss er at vi får flere standarder. Denne avgjørelsen var vanskelig og vi visste hele tiden at det ikke var mulig å oppnå enighet. Derfor måtte en person i vår administrasjon ta den vanskelige avgjørelsen”, forteller Igor JA-vits i Standard Yesrge. “Det avgjørende for oss er at vi får mye skrot å jobbe med, samt å få kompatibilitet med andre standarder vi er opptatt av, slik som NOOXML – som forøvrig heretter vil hete YESOXML, som en del av den nye navnestandarden”, forklarer JA-vits.

“Husk at Norge alltid har vært en Ja-nasjon. Nasjonalsangen begynner med ordet ‘Ja’ og vår grunnholdning til Microsoft har alltid vært ‘JA!!’. Derfor er det naturlig og riktig å endre navnet på nasjonen”, sier Ulvhild Øysæter i Standard Yesrge.

Standard Yesrge konsulterte også en gruppe nasjonale eksperter om dette spørsmålet. De hadde dessverre en forutinntatt holdning i saken og var ikke villig til å endre dette synet, selv etter press fra administrasjonen i Standard Yesrge. Standard Yesrge var derfor tvunget til å overse ekspertene. “Dette er i tråd med prinsippet om at prosessen endres for til enhver tid å finne det svaret vi ønsker. I tillegg klarte vi dessuten å finne 37 Microsoft-ansatte som var enige med oss, og fikk dermed flertall for vårt syn”, utdyper JA-vits.

Uttalen av ‘Yesrway’ og ‘Yesrge’ blir som i ‘Yessør’. Det er også en praktisk årsak til dette: ved fremtidige statsbesøk fra Microsoft skal alle spørsmål besvares med ‘Yess sør’. Dette blir nå en ny norsk standard.

Kontaktperson for denne pressemeldingen:

Igor JA-vits
JAmann@standard.yes

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Generelt

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler