Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Fri programvare er milliardindustri

24.04.08

Fri programvare er allerede milliardindustri i Norge. Nesten halvparten av norsk programvareindustri integrerer fri programvare i sine produkter og tjenester. Det viser en undersøkelse utført ved NTNU, basert på svar fra over 700 bedrifter med til sammen over 30 000 ansatte.

Bedriftene integrerer fri programvare i både store og små produkter med et bredt spekter av funksjonalitet. Produktene leveres til kunder i offentlig så vel som privat sektor. Av 95 bedrifter som deltok i en oppfølgingsundersøkelse, oppga en tredel at mer enn 40 prosent av omsetningen var knyttet til produkter og tjenester basert på fri programvare. Årlig omsetter programvareindustrien slike produkter og tjenester for over én milliard kroner

Norske utviklere oppgir at de benytter seg av fri programvare fordi det gir enkel tilgang til komponenter med funksjonalitet av høy kvalitet. Fri programvarekomponenter øker kvaliteten og reduserer utviklings- og levetidskostnadene for produktene deres. I tillegg har de få problemer med å finne, evaluere, og bruke fri programvarekomponenter.

Under Go Open-konferansen i Oslo, 8.-9. april, ble undersøkelsen, utført av NTNU i samarbeid med IKT-Norge, viet stor oppmerksomhet fra blant annet Zak Greant fra Mozilla Foundation og Heidi Austlid fra Friprogsenteret.

Se rapporten fra undersøkelsen:
http://research.idi.ntnu.no/oss/NTNU_friprog.pdf

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Generelt

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler