Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Slik kjører du IE på Mac OS X

15.05.08

ies4osx

Selv om trenden er klar, finnes det fortsatt mennesker der ute som vil seg selv så vondt at de benytter Internet Explorer til å surfe på nettet. Internet Explorer har en historikk så lang og stygg at selv notorisk kriminelle blekner i dens skygge. Spesielt forhatt er Internet Explorers ekstremt dårlige håndtering av webstandardene, noe som har ført til mye ekstraarbeid og ditto ukvemsord verden over.

For oss som benytter Mac byr dette på den naturlige utfordringen at Internet Explorer ikke finnes i en nyere versjon enn 5.5 for Mac OS X. Den omstridte versjon 6, samt påfølgende versjoner, finnes ikke for Mac OS X. Løsningen har frem til nå vært å kjøre Windows enten i en virtuell maskin, eller på en egen partisjon, med tilsvarende utgifter til en Windows-lisens, kun for å få testet dette makkverket av en antikvarisk nettleser.

Nå finnes det imidlertid håp for oss som ikke ønsker å betale for en Windows-lisens, bare for å teste websider. Løsningen heter ies4osx og lar deg installere Internet Explorer versjon 5.0, 5.5, 6 og 7 på Mac OS X. Ikke nok med det, du kan til og med installere flere versjoner parallelt, noe som ikke har vært like trivielt under Windows, selv om det er mulig.

Løsningen er ikke helt stabil enda, men fungerer godt nok til at jeg får testet de sidene jeg ønsker å teste. Hva mer kan man egentlig forlange når programmet ikke er laget for å kjøre på Mac OS X?

Til slutt retter jeg en stor takk til gutta i Macworld.no for tipset! :-)

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Apple & Mac Programvare WWW

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler