Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Slik kjører du IE på Mac OS X

15.05.08

ies4osx

Selv om trenden er klar, finnes det fortsatt mennesker der ute som vil seg selv så vondt at de benytter Internet Explorer til å surfe på nettet. Internet Explorer har en historikk så lang og stygg at selv notorisk kriminelle blekner i dens skygge. Spesielt forhatt er Internet Explorers ekstremt dårlige håndtering av webstandardene, noe som har ført til mye ekstraarbeid og ditto ukvemsord verden over.

For oss som benytter Mac byr dette på den naturlige utfordringen at Internet Explorer ikke finnes i en nyere versjon enn 5.5 for Mac OS X. Den omstridte versjon 6, samt påfølgende versjoner, finnes ikke for Mac OS X. Løsningen har frem til nå vært å kjøre Windows enten i en virtuell maskin, eller på en egen partisjon, med tilsvarende utgifter til en Windows-lisens, kun for å få testet dette makkverket av en antikvarisk nettleser.

Nå finnes det imidlertid håp for oss som ikke ønsker å betale for en Windows-lisens, bare for å teste websider. Løsningen heter ies4osx og lar deg installere Internet Explorer versjon 5.0, 5.5, 6 og 7 på Mac OS X. Ikke nok med det, du kan til og med installere flere versjoner parallelt, noe som ikke har vært like trivielt under Windows, selv om det er mulig.

Løsningen er ikke helt stabil enda, men fungerer godt nok til at jeg får testet de sidene jeg ønsker å teste. Hva mer kan man egentlig forlange når programmet ikke er laget for å kjøre på Mac OS X?

Til slutt retter jeg en stor takk til gutta i Macworld.no for tipset! :-)

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt