Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Murphy kommer når du trenger ham minst

22.05.08

De fleste har hørt om Murphys lov. Det pussige er hvor skremmende riktig denne «loven» viser seg å være. Murphy kommer alltid når du trenger ham minst.

De siste dagene har jeg arbeidet med en avhandling på rundt 100 sider, som skulle leveres på tirsdag. Avhandlingen ble ferdigstilt, konvertert til en PDF på rundt 10 MB, puttet i en e-post og sendt avgårde. Å sende en e-post på rundt 10 MB tar litt tid, så jeg ble sittende og se på fremdriftsindikatoren. Omtrent halvveis skjer det klassiske; strømmen går. I noen sekunder blir jeg sittende perpleks i det svake skinnet fra den bærbare, som selvfølgelig nå kjører på batteristrøm, før det går opp for meg hva som faktisk har skjedd. Murphy tok turen innom.

For et par uker siden kom det noen lyder fra vaskemaskinen som indikerte at den ikke var helt frisk. Da vaskemaskindoktoren omsider kom, fikk jeg beskjed om at maskinen var det vi på fagspråket kaller FUBAR, det vil si ikke verdt å reparere. Å bruke mer enn halvparten av kostnaden for en ny maskin til å reparere en snart 10 år gammel maskin var ikke den beste investeringen, mente vaskemaskindoktoren.

Natt til 17. mai stoppet kokka mi. Greit nok, jeg håper og tror at det er batteriet, men det er ikke veldig lenge siden jeg skiftet det sist. De siste dagers hendelser tatt i betraktning vil det ikke forbause meg om også den må byttes ut.

Det heter at alt ordner seg for snille gutter, og det gjør det sikkert til slutt, men det er en forsmedelig følelse når alt skjærer seg på én gang.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Understanding the impact of weather on our daily lives for better tomorrows thanks to the Netatmo community - Blog Netatmo

  Today, thanks to all its community’s contributors, Netatmo improves the weather forecast of Yr, the Norwegian public weather service. Yr’s weather forecasts are now more accurate for Norway, Denmark, Sweden and Finland. Thanks to Netatmo’s community, the largest weather station network, people’s lives are not only better, but Yr’s forecasts are also more accurate: updates now come every hour versus every six hours as before.

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt