Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Norge på tvers

26.05.08

Når jeg drar på tur i skog og mark, eller på fjellet, er det først og fremst for å oppleve storslått natur, i tillegg til å koble av og komme vekk fra sivilisasjon. Når jeg drar på tur har jeg derfor ingen mål om verken å gå over Nordpolen, bestige Mount Everest, eller å nå andre ekstreme mål, selv om det selvfølgelig kunne vært moro. Jeg har stor respekt for de som gjennomfører slike ekspedisjoner, men det er altså ikke hva jeg ønsker å få ut av mine naturopplevelser.

Av alle ting har jeg allikevel et ønske om å gå Norge på tvers.

Planen er å gå fra sjø til sjø, ved å starte i Kinsarvik, på Vestlandet, og ende opp i Røyken, på Østlandet. Fra Kinsarvik går det rett opp på Hardangervidda, som er rimelig flat og enkel å gå over. Hardangervidda ender opp i Veggli i Rollag kommune, hvor turen går videre over Numedal og Trillemarka på langs. Videre går turen gjennom Drammensmarka, før jeg passerer Lierdalen på vei til Lahellholmen i Røyken.

Grovutkast til ruta har jeg tegnet opp på kartet under. Du kan trykke på kartet for en større versjon.

Her går Martin Norge på tvers

Kart: Direktoratet for naturforvaltning

Turen er anslagsvis 250 kilometer i luftlinje, men effektiv distanse blir fort 300, for å legge inn litt margin. Normalt legger man inn inntil 10 % margin når man planlegger med kart. Her har jeg lagt inn 20 %.

Planen er å gå denne turen på sommeren, hvor det er enkelt og behagelig å forflytte seg. Jeg slipper å dra med meg uendelige lass med klær og utstyr, i tillegg til at all logistikken er vesentlig enklere om sommeren. I tillegg tar jeg med meg DNTs nøkkel, slik at jeg kan unne meg litt komfort på en hytte, dersom jeg ønsker det.

Hvis jeg regner 300 effektive kilometer og at en distanse på 15 kilometer om dagen er realistisk, vil turen ta ca. 20 dager. Tar jeg fire uker sommerferie, vil dette være en fullt gjennomførbar plan, uten å stresse livet av meg for å rekke noe. Hvem vet, kanskje dette er realiserbart allerede til neste år.

Det er ikke mye utstyr som skal til på en sommertur. Følgende bør være tilstrekkelig i sekken:

 • Førstehjelpsutstyr
 • Telt
 • Duk
 • Sovepose
 • Liggeunderlag
 • Mat, tilberedningsutstyr og bestikk
 • Tre par klesskift

I tillegg til en del obligatorisk utstyr som regntøy, gode støvler, kniv, osv.

Spørsmålet er hvem som blir med. Hun jeg bor sammen med er i hvert fall klar. :-)

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Understanding the impact of weather on our daily lives for better tomorrows thanks to the Netatmo community - Blog Netatmo

  Today, thanks to all its community’s contributors, Netatmo improves the weather forecast of Yr, the Norwegian public weather service. Yr’s weather forecasts are now more accurate for Norway, Denmark, Sweden and Finland. Thanks to Netatmo’s community, the largest weather station network, people’s lives are not only better, but Yr’s forecasts are also more accurate: updates now come every hour versus every six hours as before.

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt