Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Norge på tvers

26.05.08

Når jeg drar på tur i skog og mark, eller på fjellet, er det først og fremst for å oppleve storslått natur, i tillegg til å koble av og komme vekk fra sivilisasjon. Når jeg drar på tur har jeg derfor ingen mål om verken å gå over Nordpolen, bestige Mount Everest, eller å nå andre ekstreme mål, selv om det selvfølgelig kunne vært moro. Jeg har stor respekt for de som gjennomfører slike ekspedisjoner, men det er altså ikke hva jeg ønsker å få ut av mine naturopplevelser.

Av alle ting har jeg allikevel et ønske om å gå Norge på tvers.

Planen er å gå fra sjø til sjø, ved å starte i Kinsarvik, på Vestlandet, og ende opp i Røyken, på Østlandet. Fra Kinsarvik går det rett opp på Hardangervidda, som er rimelig flat og enkel å gå over. Hardangervidda ender opp i Veggli i Rollag kommune, hvor turen går videre over Numedal og Trillemarka på langs. Videre går turen gjennom Drammensmarka, før jeg passerer Lierdalen på vei til Lahellholmen i Røyken.

Grovutkast til ruta har jeg tegnet opp på kartet under. Du kan trykke på kartet for en større versjon.

Her går Martin Norge på tvers

Kart: Direktoratet for naturforvaltning

Turen er anslagsvis 250 kilometer i luftlinje, men effektiv distanse blir fort 300, for å legge inn litt margin. Normalt legger man inn inntil 10 % margin når man planlegger med kart. Her har jeg lagt inn 20 %.

Planen er å gå denne turen på sommeren, hvor det er enkelt og behagelig å forflytte seg. Jeg slipper å dra med meg uendelige lass med klær og utstyr, i tillegg til at all logistikken er vesentlig enklere om sommeren. I tillegg tar jeg med meg DNTs nøkkel, slik at jeg kan unne meg litt komfort på en hytte, dersom jeg ønsker det.

Hvis jeg regner 300 effektive kilometer og at en distanse på 15 kilometer om dagen er realistisk, vil turen ta ca. 20 dager. Tar jeg fire uker sommerferie, vil dette være en fullt gjennomførbar plan, uten å stresse livet av meg for å rekke noe. Hvem vet, kanskje dette er realiserbart allerede til neste år.

Det er ikke mye utstyr som skal til på en sommertur. Følgende bør være tilstrekkelig i sekken:

  • Førstehjelpsutstyr
  • Telt
  • Duk
  • Sovepose
  • Liggeunderlag
  • Mat, tilberedningsutstyr og bestikk
  • Tre par klesskift

I tillegg til en del obligatorisk utstyr som regntøy, gode støvler, kniv, osv.

Spørsmålet er hvem som blir med. Hun jeg bor sammen med er i hvert fall klar. :-)

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

På farten

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler