Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Ikke lur brukeren

12.06.08

Når man søker i Google blir man presentert sponsede lenker, det vil si annonser, over og til høyre for de såkalte organiske søkeresultatene. De sponsede lenkene blir presentert basert på hvilke søkeord brukeren taster inn, slik at annonsene blir mest mulig relevante for brukeren.

Som et eksempel fra virkeligheten kan jeg trekke frem et av mine siste søk. Jeg er i ferd med å kjøpe ryggsekk, og søkte derfor etter norrøna nansen 100 sekk i Google, for å finne mer informasjon om Norrønas ryggsekk på 100 liter ved navn Nansen.

Google søkeresultat

Når man søker etter noe så spesifikt som både produsent, produkt og størrelse, forventer man at eventuelle annonser som presenteres i det minste er i nærheten av å være relevante. Det vil si at jeg som minimum forventer å finne relevante produkter fra Norrøna hos annonsørene.

Imidlertid opplever jeg dessverre alt, alt for ofte at annonsørene kjøper treff også på ord eller produkter de selv ikke fører. Dette eksemplet opplevde jeg også i dag, da ingen av annonsørene førte ryggsekker fra Norrøna.

Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men jeg kjenner jeg blir provosert over annonsører som lokker meg inn i butikken deres, for så å fortelle meg at de ikke fører produktet jeg er ute etter.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Frustrasjoner WWW

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler