Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Nansens rike

13.06.08

Jeg har akkurat lastet opp et nytt bilde på Greatest Bits, kalt «The Kingdom of Fridtjof Nansen», eller «Nansens rike» på norsk. Bildet er tatt fra Vegglifjell, lengst øst på Hardangervidda, ikke langt unna stedet hvor Fridtjof Nansen hadde hytte.

Benytt rullefeltet til å se hele bildet, eller høyreklikk og velg «Vis bilde», el.

Nansens rike

Lengst til venstre strekker Trillemarka seg i bakgrunnen mot høyre, mens vi på denne siden av Numedal først ser Trihyrnefjellet som det slakke fjellet midt i bildet. Til høyre for dette ser vi Senhovd, mens den nordlige delen av Blefjell ligger lengst til høyre, med Blenuten og Åklinuten som et stort massiv. Mellom Senhovd og Blefjell ligger Sørkjevann, der Fridtjof Nansen hadde hytte på nordsiden av vannet.

Nansens rike er det første panoramabildet jeg har lastet opp på Greatest Bits, selv om det ikke er mitt første panorama. Tilbakemeldinger på hvordan implementeringen av panorama er gjort mottas derfor med takk.

Noen detaljer:

 • Bildet er satt sammen av 8 bilder
 • Tatt med kameraet Canon 30D i RAW-format
 • Tatt med objektivet Canon EF 70-200 mm f/2.8 IS USM og en 1.4x extender
 • Brennvidde 105 mm
 • Blenderåpning f/4.5 og f/4.0
 • Lukkertid 1/200 sekund
 • Original billedstørrelse er 19835 x 1689 piksler på 270 MB

Kudos til Kyrre for ideen til eksisterende implementeringsform.

Synsing kan som vanlig gjøres i kommentarene. :-)

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt