Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

iPhone i Norge, men for hvem?

30.06.08

iPhone

Forrige uke ble de norske prisene på versjon 2 av iPhone presentert. NetCom skal selge iPhone i Norge, og har nå satt sammen tre forskjellige pakker å velge mellom.

Som vanlig skapes det mye fuzz rundt lansering av Apple-produkter, og dette er intet unntak. Selv om det er NetCom som setter prisene, har også denne lanseringen vakt stor oppsikt.

Tar man en titt på prisene er det helt klart at iPhone foreløpig ikke blir en telefon for forbrukermarkedet. Alle tre pakkene passer for bedriftsmarkedet, men også for dette markedet er pakkene for lite fleksible. Med dagens priser på abonnement og telefon, får man følgende totalkostnad for ett år:

  • iTalk Small: 6178,- kroner
  • iTalk Medium: 9078,- kroner
  • iTalk Large: 13 189,- kroner

Alle tall er for iPhone 8 GB.

Selv ringer jeg for tusenlappen i måneden, eller omtrent 12 000,- kroner i året. For min bruk trenger jeg abonnementet iTalk Large, som er det dyreste abonnementet. Dette gir meg 1000 minutter ringetid, 1000 SMS og 1 GB dataoverføring per måned. I snitt blir dette en snau time ringetid, 32 SMS og 32 MB data per dag.

I dag har det vært en rolig dag, hvor jeg har snakket ca. 25 minutter i telefonen. For meg vil altså iTalk Large være det beste alternativet. Betyr det derimot at iTalk Large er det perfekte abonnement for meg?

Problemet med iTalk-abonnementene er at de er for lite fleksible. Riktignok kan jeg betale ekstra, dersom jeg bruker mer enn kvoten, men jeg har ingen alternativer dersom jeg bruker mindre. Jeg bruker definitivt ikke 32 SMS eller 32 MB dataoverføring per dag. Og hva gjør jeg dersom jeg trenger mer ringetid på fast basis?

Hvis NetCom skulle imponert, skulle de latt brukerne velge selv. Ideelt sett skulle man betalt for reelt forbruk, men jeg forstår at det er vanskelig å lage subsidierte pakker etterskuddsvis. Jeg ville kalt abonnementet «MyPhone» og gitt kundene følgende slidere:

  • Ringetid: fra 0 til 10 000 minutter per måned
  • SMS: fra 0 til 10 000 per måned
  • Data: fra 0 til 50 000 per måned

Basert på tallene kunden velger, kalkuleres både månedspris for abonnement, samt pris på de forskjellige iPhone-modellene. Ideelt sett burde det også vært mulig å kjøpe en iPhone uten abonnement. Selv om det teknisk sett er mulig, tilbyr ikke NetCom dette alternativet.

Min dom over NetComs iPhone-priser er at dette selvfølgelig er et høyst personlig spørsmål, men at jeg samtidig tror at dagens iTalk-pakker ikke treffer den store massen.

Martin er usikker på om iPhone-prisene er noe å slenge rompa i veggen av

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Apple & Mac Duppeditter Tester

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler