Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Windows 7

01.07.08

Windows 7

Ukentlig kan man i media lese den ene historien verre enn den andre om hvordan Windows Vista har blitt en gedigen flopp. Windows XP har vært i salg i nesten to år etter Vista-lanseringen, og nylig ble det også kjent at Windows XP blir supportert i hele 6 år til, det vil si ut 2014.

Ettersom Vista har floppet, er det nå knyttet stor forventning til oppfølgeren, foreløpig kun kjent som Windows 7. Jeg har gjort meg noen tanker om hva markedet nå krever av Vistas oppfølger.

Det tok Microsoft 5 år og 7,5 mrd USD å ferdigstille Windows Vista, til tross for at det i mine øyne kun er en marginal oppgradering til Windows XP, som igjen kun var en oppgradering til Windows 2000. Å lansere en virkelig god Windows-versjon med samme tids- og pengeforbruk har Microsoft verken tid eller penger til.

Microsoft har én mulighet for å lykkes. Lanserer de enda en Windows-versjon som flopper, er toget kjørt. Windows 7 må komme raskt, for å bli kvitt Vista-hodepinen, i tillegg til å være utstyrt med en lang rekke funksjoner som markedet forventer. Markedet forventer nå at:

  • Virus og annen skadevare må elimineres
  • Sikkerhet må forbedres og prioriteres
  • Ytelsen forbedres dramatisk
  • Stabiliteten forbedres dramatisk
  • Filsystemet blir åpent, ikke lukket som NTFS eller WinFS, men baseres på for eksempel ZFS
  • Brukergrensesnittet pusses opp
  • Brukervennligheten forbedres kraftig
  • Kompatibilitetsproblemer løses
  • Integrasjon av reelt åpne standarder, ikke bare Microsofts egne «åpne» standarder

Windows 7 blir et være eller ikke være for Microsoft. Lykkes de ikke med Windows 7 forsvinner brukerne til alternative plattformer som Mac og Linux. I tillegg er det ditto enkelt for brukerne å bytte ut tilhørende Microsoft-applikasjoner med bedre alternativer. Bytter man fra Windows til Linux, er det tilsvarende enkelt å bytte fra Microsoft Office til OpenOffice. Bytter man fra Windows til Mac er det tilsvarende enkelt å bytte fra Microsoft Office til NeoOffice. Og så videre.

Windows Vista har floppet, Office 2007 har fått en lunken mottakelse. Toget står ved perrongen, vil det kjøre fra Microsoft for godt?

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Programvare

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler