Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Helsport Ringstind 2

07.07.08

Helsport Ringstind 2

For lettere turer når vi er to i teltet, har jeg et 3-mannstelt fra Helsport. Når man skal på tur med mer bagasje, eller på guttetur hvor alle har sitt eget telt, blir et normalt telt fort i overkant stort og tungt. Derfor har jeg i lengre tid siklet hardt på et telt som veier mindre og tar mindre plass.

Etter å ha trålet diverse diskusjonsfora, bladd i kataloger og hengt rundt i sportsbutikker, falt valget på Helsport Ringstind 2. Dette teltet veier drøyt halvparten av det andre teltet og tar tilsvarende liten plass. Andre produsenter lager enda mindre telt som veier ditto lite, men etter hva jeg har lest meg til går det som regel på bekostning av noe annet, som for eksempel mindre innvendig plass, eller dårligere vanntetthet. Sistnevnte måles i en såkalt vannsøyle, hvor Ringstind har 4000 mm på ytterduken og 5000 mm på bunnduken. Til sammenligning ligger konkurrentene ofte på halvparten av dette. Jeg har brukt Ringstind i striregn, uten vann i innerteltet.

Ringstind 2 er som navnet antyder et 2-mannstelt. Å være to i dette teltet byr ikke på nevneverdige problemer. Innvendig er det plass til to pluss utstyr i hode- eller fotenden. Jeg skal ikke påstå at det er praktisk å ha utstyret i innerteltet, men det fungerer. Som enmannstelt fungerer Ringstind 2 ypperlig. Forteltet er lite og egner seg stort sett kun til plassering av sko og litt utstyr. Dette løser man imidlertid greit ved å ta med et ekstra overseil på tur.

Helsport Ringstind 2

Innvendig er Ringstind, som alle andre Helsport-telt, utstyrt med store lommer for oppbevaring. Samboeren og jeg har hvert vårt liggeunderlag som måler 198 x 66 x 5 cm, som akkurat får plass i bredden, i tillegg til litt utstyr. Høyden er også god, og jeg med mine 193 cm sitter fint oppreist. Den innvendige plassen tillater også matlaging i nødstilfeller. Husk i så fall egnet underlag til brenneren, for eksempel en tynn finérplate, samt god ventilasjon. Husk også at alt i et telt brenner svært godt.

Etter å ha hatt med Ringstind 2 på tur, tenkte jeg det kunne være greit å oppsummere noen fordeler og ulemper:

Fordeler

 • God, kjent Helsport-kvalitet.
 • Gjennomtenkte løsninger.
 • God ventilasjon og lite kondensplager, selv i fuktig vær.
 • God innvendig plass.
 • Kjekt å kunne regulere utvendige lufteluker fra innterteltet.
 • Smart med komprimeringsstropper på oppbevaringsposen.
 • Eget reparasjonssett medfølger.
 • Oransje barduner, så snubler man ikke så lett i de.
 • Ytter- og innertelt kan forbli sammenkoblet når teltet er nedpakket.
 • Overkommelig pris.
 • Lett å sette opp, også hvis man kun er én.

Ulemper

 • Den minste knotten kommer seg igjennom myggnettingen. På tur har det vært uttrykt mer enn én saftig glose som forbanner produsenten for akkurat dette. Sikkert derfor det heter myggnetting.
 • Veier mer enn hva produsenten oppgir.
 • Krever minimum 9 plugger for å stå oppreist, helst 12 i skikkelig vindvær.
 • Litt liten plass i forteltet.

Dommen er i hvert fall klar:

Ringstind 2 veier som nevnt noe mer enn konkurrentene, i tillegg til litt mer enn hva Helsport selv oppgir. Allikevel er dette kun detaljer når man våkner om morgenen og hører det striregner ute. Jeg bærer heller på noen gram ekstra for å få et romslig og vanntett telt, fremfor et klaustrofobisk og minimalistisk telt beregnet på godværsregn.

Jeg har ingen betenkeligheter med å gi Ringstind 2 en tommel opp.

Martin anbefaler Helsport Ringstind 2

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Duppeditter På farten Tester

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler