Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Nettet — vår tids postordrekatalog?

14.07.08

Da jeg var liten var postordrekataloger tykke kataloger med suspekte produkter trykket på tynt, glanset papir. Produktene som ble solgt gjennom disse katalogene var av en slik karakter at jeg til dags dato ikke forstår hvem som faktisk kjøpte dem.

Katalogene finnes fortsatt, men idag i en noe fordekt form — de har funnet veien på nett.

Da jeg var liten var det veldig lett å forholde seg til hva som var bra og hva som var søppel mindre bra. Dumpet det en centimetertykk katalog med glanset papir og silketynne ark ned i postkassen, var det bare å ekspedere den videre til søppeklassen fjernarkivet.

Dagens postordremarked er som nevnt mer fordekt. Folk flest har gjort seg kjent med produktsøk på nettet, og benytter webbaserte tjenester for å sjekke priser, leveringstider og tilgjengelighet på varer de ønsker seg. Enten man benytter en slik tjeneste eller en tradisjonell søkemotor finnes de samme suspekte aktørene der, i dag som da jeg var liten. Den centimetertykke katalogen er pakket pent om til en lekker innholdsstruktur, det glansete papiret er byttet ut med produkter som speiler seg i underlaget og det silketykke arket er formet om til et lekkert design som reflekterer troverdighet, trygghet og tillit. Heldigvis finnes det fortsatt aktører som vet å overføre et gjennomført papirdesign til nettet.

Det er egentlig ikke noe poeng med denne artikkelen. Jeg fikk bare noen flash-backs da den nye Biltema-katalogen lå i postkassa. Også jeg som har «Reklame, nei takk!» på postkassen, da.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

WWW

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler