Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Norsk referansegramatikk

23.07.08

Som fast leser har du sikkert fått med deg at jeg skriver en del, både privat og ikke minst i jobbsammenheng. Til tross for at jeg føler at jeg behersker det norske språk ganske bra, er det alltid rom for forbedring. Derfor gikk jeg denne uken til anskaffelse av boken Norsk referansegramatikk, etter et par anbefalinger på Usenet.

I sammendraget kan man blant annet lese følgende:

Boken er en grammatikk over moderne norsk språk, med målsetning om å gi en samlet framstilling av de grammatiske reglene som gjelder for norsk skriftspråk i dag, både nynorsk og bokmål. Beskrivelsen er begrenset til morfologi og syntaks. Kan også brukes som oppslagsverk. Har bibliografier og stikkordregister.

Jeg er ikke ute etter en bok jeg må lese fra perm til perm, men som en bok jeg kan bruke som oppslagsverk i tillegg til å lese meg opp på ymse emner etter hvert som behovet melder seg. Derfor høres Norsk referansegramatikk ut som et godt utgangspunkt.

Ideelt sett skulle jeg pløyd igjennom hele boken, for så å gitt deg en evaluering her. Derimot innser jeg at det er et vel ambisiøst prosjekt, derfor gir jeg deg heller dette tipset, dersom du er i markedet etter en tilsvarende bok.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Generelt

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler