Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Norsk referansegramatikk

23.07.08

Som fast leser har du sikkert fått med deg at jeg skriver en del, både privat og ikke minst i jobbsammenheng. Til tross for at jeg føler at jeg behersker det norske språk ganske bra, er det alltid rom for forbedring. Derfor gikk jeg denne uken til anskaffelse av boken Norsk referansegramatikk, etter et par anbefalinger på Usenet.

I sammendraget kan man blant annet lese følgende:

Boken er en grammatikk over moderne norsk språk, med målsetning om å gi en samlet framstilling av de grammatiske reglene som gjelder for norsk skriftspråk i dag, både nynorsk og bokmål. Beskrivelsen er begrenset til morfologi og syntaks. Kan også brukes som oppslagsverk. Har bibliografier og stikkordregister.

Jeg er ikke ute etter en bok jeg må lese fra perm til perm, men som en bok jeg kan bruke som oppslagsverk i tillegg til å lese meg opp på ymse emner etter hvert som behovet melder seg. Derfor høres Norsk referansegramatikk ut som et godt utgangspunkt.

Ideelt sett skulle jeg pløyd igjennom hele boken, for så å gitt deg en evaluering her. Derimot innser jeg at det er et vel ambisiøst prosjekt, derfor gir jeg deg heller dette tipset, dersom du er i markedet etter en tilsvarende bok.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt