Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Hva kommer?

07.08.08

Friprogmagasinet

Undertegnede har dedikert sommeren til arbeid med det kommende nummeret av Friprogmagasinet. I mai startet jeg med blanke ark, men etter en telefonrunde og noen e-post hadde jeg plutselig nok materiale til å fylle et magasin fire ganger så stort som det som var planlagt. Derfor har vi plukket det vi mener er de beste godbitene, for å gi deg en svært god førsteutgave av Friprogmagasinet i Friprogsenterets regi.

Bidragsviljen er overveldende. Samtlige jeg har vært i kontakt med har takket ja til å bidra på stående fot. For å finansiere bladet må vi ha en del annonser, men konsentrerer oss om annonser relatert til fri programvare. Også her er bidragsviljen overveldende. Samtlige jeg har vært i kontakt med har ønsket en annonse i Friprogmagasinet.

Jeg vil selvfølgelig ikke røpe alt som kommer, men i den kommende utgaven av Friprogmagasinet vil du blant annet kunne lese om:

 • Intervju med en av gutta bak NRKbeta
 • Kvalitetssikring av fri programvare
 • Advokaten forklarer: Hvordan kjøper man noe som er gratis?

Friprogmagasinet er gratis og distribueres hovedsaklig til bedrifter, kommuner, fylkeskommuner og etater i offentlig sektor. Vi har dessverre ikke økonomi og kapasitet til distribusjon til privatpersoner, men frykt ikke, Friprogmagasinet legger vi selvfølgelig også ut for nedlastingvåre nettsider.

Friprogmagasinet blir selvfølgelig lisensiert under en fri lisens. Jeg har ikke helt avgjort hvilken enda, men kommer til å ta stilling til dette i løpet av uken.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt