Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

TV-benk

13.08.08

Arctic TV-benk fra Voice Furniture

I flere måneder har jeg vært ute etter den perfekte TV-benken, før valget etter svært mye leting omsider falt på Arctic fra svenske Voice Furniture. Trykk på bildet for en større utgave.

Her er mine krav til en TV-benk:

  • Høyde ca 45 cm.
  • Bredde inntil 2 meter.
  • Tre seksjoner i bredden, hvorav midtseksjonen er åpen.
  • To etasjer i hver seksjon.
  • Plassering av følgende utstyr:
  • Gode gjennomføringer for kabler, både til og mellom seksjonene.
  • God lufting.
  • Hel sokkel, uten bein, for å unngå støv under.
  • Hvit pianolakk.

Arctic oppfyller alle kravene nevnt over, med unntak av åpen midtseksjon. Denne fikk jeg produsenten til å lage åpen, for plassering av senterhøyttaler, HTPC, mediastreamer og evt. annet utstyr som betjenes med fjernkontroll. VHS-en bruker jeg imidlertid svært sjelden, så den står bak en skapdør.

Bak hver seksjon er det et stort uttak til kabler. Ideelt sett burde det kanskje vært flere hull, med tanke på lufting, men det bør være tilstrekkelig. Jeg skal i hvert fall holde det under oppsyn.

Mellom hver seksjon er det gjennomføringer i bakkant, for å føre kabler mellom seksjonene. Videre er det tilsvarende gjennomføringer mellom etasjene i seksjonene. Etasjeskillerne er for øvrig av glass.

Benken står på en sokkel som står direkte på gulvet. Perfekt for oss som ikke digger å krabbe på alle fire for å støvsuge under.

Detaljene

De av oss som har skrudd sammen noen dusin møbler vet å sette pris på de små detaljene. Først og fremst kommer Arctic ferdig sammenskrudd fra produsenten. Når man videre kikker på de små detaljene forstår man hva man betaler for. Nedsenkede og igjenlimte skruehull, dørhengsler som glir sakte i posisjon og blanke gummiknotter for å eliminere støy fra rystelser er blant de fiffige detaljene.

Pris

Arctic koster 9106,- kroner ferdig sammenskrudd. En drøy pris for en TV-benk, men samtidig en overkommelig pris for et så gjennomført og detaljrikt smykke av et møbel.

Konklusjon

Jeg bør kanskje vokte meg for å genierklære svensker, men denne benken er definitivt designet av noen som har hatt mer enn én TV-benk før. Jeg har ikke allverdens erfaring med hifi-møbler, men denne TV-benken fremstår som perfekt for mitt bruk.

Martin anbefaler Arctic fra Voice Furniture

Jeg ble satt på sporet da Thomas lurte på om jeg hadde kikket hos Hilmers Hus. Takk til Thomas for tipset! :-)

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Duppeditter Tester

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler