Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

TV-benk

13.08.08

Arctic TV-benk fra Voice Furniture

I flere måneder har jeg vært ute etter den perfekte TV-benken, før valget etter svært mye leting omsider falt på Arctic fra svenske Voice Furniture. Trykk på bildet for en større utgave.

Her er mine krav til en TV-benk:

 • Høyde ca 45 cm.
 • Bredde inntil 2 meter.
 • Tre seksjoner i bredden, hvorav midtseksjonen er åpen.
 • To etasjer i hver seksjon.
 • Plassering av følgende utstyr:
 • Gode gjennomføringer for kabler, både til og mellom seksjonene.
 • God lufting.
 • Hel sokkel, uten bein, for å unngå støv under.
 • Hvit pianolakk.

Arctic oppfyller alle kravene nevnt over, med unntak av åpen midtseksjon. Denne fikk jeg produsenten til å lage åpen, for plassering av senterhøyttaler, HTPC, mediastreamer og evt. annet utstyr som betjenes med fjernkontroll. VHS-en bruker jeg imidlertid svært sjelden, så den står bak en skapdør.

Bak hver seksjon er det et stort uttak til kabler. Ideelt sett burde det kanskje vært flere hull, med tanke på lufting, men det bør være tilstrekkelig. Jeg skal i hvert fall holde det under oppsyn.

Mellom hver seksjon er det gjennomføringer i bakkant, for å føre kabler mellom seksjonene. Videre er det tilsvarende gjennomføringer mellom etasjene i seksjonene. Etasjeskillerne er for øvrig av glass.

Benken står på en sokkel som står direkte på gulvet. Perfekt for oss som ikke digger å krabbe på alle fire for å støvsuge under.

Detaljene

De av oss som har skrudd sammen noen dusin møbler vet å sette pris på de små detaljene. Først og fremst kommer Arctic ferdig sammenskrudd fra produsenten. Når man videre kikker på de små detaljene forstår man hva man betaler for. Nedsenkede og igjenlimte skruehull, dørhengsler som glir sakte i posisjon og blanke gummiknotter for å eliminere støy fra rystelser er blant de fiffige detaljene.

Pris

Arctic koster 9106,- kroner ferdig sammenskrudd. En drøy pris for en TV-benk, men samtidig en overkommelig pris for et så gjennomført og detaljrikt smykke av et møbel.

Konklusjon

Jeg bør kanskje vokte meg for å genierklære svensker, men denne benken er definitivt designet av noen som har hatt mer enn én TV-benk før. Jeg har ikke allverdens erfaring med hifi-møbler, men denne TV-benken fremstår som perfekt for mitt bruk.

Martin anbefaler Arctic fra Voice Furniture

Jeg ble satt på sporet da Thomas lurte på om jeg hadde kikket hos Hilmers Hus. Takk til Thomas for tipset! :-)

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Save Space on Your iPhone By Changing this iOS 11 Camera Setting

  With iOS 11, Apple introduced the HEIF format for photos. HEIF stands for “High Efficiency Image Format,” and allows the photos you take on your phone to be squished down to the smallest possible size without losing quality.

 • Why Not to Work for a Big Tech Company – Hacker Noon

  No tech company is perfect and they all have flaws. Any publicly-traded or VC-backed company is obligated to make a profit for its shareholders. That rule applies to Silicon Valley as much as it does for big banks. If you really want to change the world, start your own company. Join a non-profit. Run for public office. Just don’t carry the delusion that by working for a big tech company you are better or different from everyone else.

 • Den siste villmarka

  Vi snakker om villmark hele tida, men nesten ingen av oss vet hva vi snakker om, meg selv inkludert. Begrepet har blitt en romantisk floskel, en referanse til noe opprinnelig og urørt, tømt for innhold, fiktivt, fordi den naturtypen det betegner om noen få år ikke lenger vil eksistere.

 • 7 Overlooked Biases That Creep Into Your Work (And Undermine Its Success)

  the brain creates shortcuts in order to make fast decisions when it hits information or inspiration overload. These shortcuts form unconscious biases so it’s easier for your brain to categorize information and make quick judgments over and over again.

 • Tre utfordringer for digitalt lederskap | Birger Magnus - Aftenposten

  Mange hevder at «digitale hoder» hurtig må erstatte ledere og styremedlemmer som er for tungbeinte til å møte de nye utfordringene. Dette er i beste fall en upresis anbefaling, jeg tror faktisk den også bommer på mål. Lederoppgavene må fornyes dramatisk for å lykkes digitalt.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal

© 1995-2017 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt