Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

TV-benk

13.08.08

Arctic TV-benk fra Voice Furniture

I flere måneder har jeg vært ute etter den perfekte TV-benken, før valget etter svært mye leting omsider falt på Arctic fra svenske Voice Furniture. Trykk på bildet for en større utgave.

Her er mine krav til en TV-benk:

 • Høyde ca 45 cm.
 • Bredde inntil 2 meter.
 • Tre seksjoner i bredden, hvorav midtseksjonen er åpen.
 • To etasjer i hver seksjon.
 • Plassering av følgende utstyr:
 • Gode gjennomføringer for kabler, både til og mellom seksjonene.
 • God lufting.
 • Hel sokkel, uten bein, for å unngå støv under.
 • Hvit pianolakk.

Arctic oppfyller alle kravene nevnt over, med unntak av åpen midtseksjon. Denne fikk jeg produsenten til å lage åpen, for plassering av senterhøyttaler, HTPC, mediastreamer og evt. annet utstyr som betjenes med fjernkontroll. VHS-en bruker jeg imidlertid svært sjelden, så den står bak en skapdør.

Bak hver seksjon er det et stort uttak til kabler. Ideelt sett burde det kanskje vært flere hull, med tanke på lufting, men det bør være tilstrekkelig. Jeg skal i hvert fall holde det under oppsyn.

Mellom hver seksjon er det gjennomføringer i bakkant, for å føre kabler mellom seksjonene. Videre er det tilsvarende gjennomføringer mellom etasjene i seksjonene. Etasjeskillerne er for øvrig av glass.

Benken står på en sokkel som står direkte på gulvet. Perfekt for oss som ikke digger å krabbe på alle fire for å støvsuge under.

Detaljene

De av oss som har skrudd sammen noen dusin møbler vet å sette pris på de små detaljene. Først og fremst kommer Arctic ferdig sammenskrudd fra produsenten. Når man videre kikker på de små detaljene forstår man hva man betaler for. Nedsenkede og igjenlimte skruehull, dørhengsler som glir sakte i posisjon og blanke gummiknotter for å eliminere støy fra rystelser er blant de fiffige detaljene.

Pris

Arctic koster 9106,- kroner ferdig sammenskrudd. En drøy pris for en TV-benk, men samtidig en overkommelig pris for et så gjennomført og detaljrikt smykke av et møbel.

Konklusjon

Jeg bør kanskje vokte meg for å genierklære svensker, men denne benken er definitivt designet av noen som har hatt mer enn én TV-benk før. Jeg har ikke allverdens erfaring med hifi-møbler, men denne TV-benken fremstår som perfekt for mitt bruk.

Martin anbefaler Arctic fra Voice Furniture

Jeg ble satt på sporet da Thomas lurte på om jeg hadde kikket hos Hilmers Hus. Takk til Thomas for tipset! :-)

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • 10 Hidden URLs to Help You Rule the Web

  You’re probably used to bookmarking your favorite sites for easy access, but the web goes much deeper than the top domains you’re familiar with—from your social networks to your email box, having the right URL to hand can enable you to jump right into the page, feature, setting, or search you need. Here are 10 of the most useful ones.

 • En ny gullstandard for personvern

  Fredag før påske presenterte regjeringen en ny personopplysningslov. Loven er det viktigste svaret på hvordan vi skal hindre at private bedrifter eller offentlige myndigheter misbruker våre persondata.

 • Kristin Clemets blogg - Her skriver jeg om ideer, verdier og politikk.

  Men verst er det, såvidt jeg kan bedømme, at hele tonen blant mange av dem som er aktive på Twitter, er blitt så ufordragelig og kald. Mange opptrer dessuten anonymt, samtidig som de i lite hyggelige ordelag omtaler mennesker som deltar med fullt navn.

 • Akimbo: A Podcast from Seth Godin av Seth Godin på Apple Podcasts

  Hvorfor er Facebook og Google blant verdens største selskaper når du ikke betaler for tjenesten?

 • How healthy is the internet?

  Our 2018 compilation of research explains what’s helping and what’s hurting the Internet across five issues, from personal experience to global concerns.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt