Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Kommentarformatering

21.08.08

Kommentarformatering

I lengre tid har jeg lett etter et WordPress-tillegg som lar deg som kommenterer formatere din kommentar på en enklere måte. Tidligere har man måtte gjøre all formatering med XHTML-elementer manuelt, noe som er særdeles lite brukervennlig.

Borte hos Thomas Karlsen snublet jeg i går over noe som lignet på det jeg lette etter. En kjapp titt i kildekoden avslørte et tillegg ved navn Quicktags. Tillegget benytter deler av det samme JavaScriptet WordPress selv benytter seg av, men da kun for de elementer man tillater i et kommentarfelt. Ønsker du å gjøre endringer i dette JavaScriptet finnes det en egen guide som forklarer hvordan du går frem. Selv tenkte jeg å fjerne ordboken og «Lukk alle elementer».

For øyeblikket benytter jeg tillegget slik det leveres som standard, men det er mulig å stilsette enten alle knappene eller hver enkelt knapp for seg med CSS. Jeg kommer sannsynligvis til å gjøre noen mindre endringer i utseendet, men ikke mer enn at det blir intuitivt og lettforståelig. Jeg kommer også til å skrive en tilhørende hjelpeside til de som trenger starthjelp.

Som bruker kan du merke tekst og trykke på en knapp for å formatere den merkede teksten. Alternativt kan du trykke på knappen for å starte formatering, for så å trykke på knappen igjen for å avslutte formatering. Formateringen setter inn XHTML-elementer i kommentaren du er i ferd med å skrive.

I et rent brukervennlighetsperspektiv skulle jeg gjerne hatt en skikkelig WYSIWYG-funksjon, men ettersom jeg har en del teknologiorienterte lesere, som vet å verdsette full kontroll over kode i kommentaren, håper jeg dette er en løsning som fungerer bra for alle.

Kildekoden er tilgjengelig på forfatterens nettsted. Hvis det er interesse for det deler jeg selvfølgelig ut min modifiserte versjon, hvor jeg kun har gjort oversettelse til norsk.

Uansett er det du som bruker og leser som feller den endelige dommen over løsningen. Prøv den ut og legg igjen en kommentar hvor du sier hva du synes. Kom gjerne med forslag til forbedringer, dersom du mener jeg kan gjøre noe annerledes.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

WWW

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler