Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Kommentarformatering

21.08.08

Kommentarformatering

I lengre tid har jeg lett etter et WordPress-tillegg som lar deg som kommenterer formatere din kommentar på en enklere måte. Tidligere har man måtte gjøre all formatering med XHTML-elementer manuelt, noe som er særdeles lite brukervennlig.

Borte hos Thomas Karlsen snublet jeg i går over noe som lignet på det jeg lette etter. En kjapp titt i kildekoden avslørte et tillegg ved navn Quicktags. Tillegget benytter deler av det samme JavaScriptet WordPress selv benytter seg av, men da kun for de elementer man tillater i et kommentarfelt. Ønsker du å gjøre endringer i dette JavaScriptet finnes det en egen guide som forklarer hvordan du går frem. Selv tenkte jeg å fjerne ordboken og «Lukk alle elementer».

For øyeblikket benytter jeg tillegget slik det leveres som standard, men det er mulig å stilsette enten alle knappene eller hver enkelt knapp for seg med CSS. Jeg kommer sannsynligvis til å gjøre noen mindre endringer i utseendet, men ikke mer enn at det blir intuitivt og lettforståelig. Jeg kommer også til å skrive en tilhørende hjelpeside til de som trenger starthjelp.

Som bruker kan du merke tekst og trykke på en knapp for å formatere den merkede teksten. Alternativt kan du trykke på knappen for å starte formatering, for så å trykke på knappen igjen for å avslutte formatering. Formateringen setter inn XHTML-elementer i kommentaren du er i ferd med å skrive.

I et rent brukervennlighetsperspektiv skulle jeg gjerne hatt en skikkelig WYSIWYG-funksjon, men ettersom jeg har en del teknologiorienterte lesere, som vet å verdsette full kontroll over kode i kommentaren, håper jeg dette er en løsning som fungerer bra for alle.

Kildekoden er tilgjengelig på forfatterens nettsted. Hvis det er interesse for det deler jeg selvfølgelig ut min modifiserte versjon, hvor jeg kun har gjort oversettelse til norsk.

Uansett er det du som bruker og leser som feller den endelige dommen over løsningen. Prøv den ut og legg igjen en kommentar hvor du sier hva du synes. Kom gjerne med forslag til forbedringer, dersom du mener jeg kan gjøre noe annerledes.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt