Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Bærum kommune med økonomisystem som fri programvare

28.08.08

Tidligere i år har du kunnet lese om Bærum kommune som planlegger et økonomisystem som de ønsker å dele med andre kommuner via en fri lisens.

Denne uken har jeg tilbrakt med blant annet Knut Helland, prosjektleder i Bærum kommune. Tirsdag kveld kunne Knut meddele at den endelige avgjørelsen ble tatt i et møte i Bærum kommune samme kveld, og at politikerne enstemmig vedtok å igangsette prosjektet. Det ble derfor en lystig kveld, med mange skåler og gratulasjoner til Knut for hans fantastiske innsats.

Sammen med min gode venn og kollega, Christer Gundersen, tok jeg en prat med Knut om prosjektet. På bildet ser du Knut og Christer (til høyre).

Knut Helland tar en prat med Christer Gundersen

Hva innebar egentlig den politiske behandlingen av saken tirsdag kveld?

— Det viktigste er at Bærum skal dele egenutviklet programvare med andre kommuner. Vi forventer å få et nytt og moderne økonomisystem til lavere pris en om vi hadde kjøpt det i markedet. Vi har et ansvar for å dele med andre kommuner, det handler om at vi skal få mest mulig igjen for investeringer på IT.

Hvor mye regner dere med å spare på dette prosjektet gjennom å dele programvaren?

— Totalt er kostnadene i prosjektet beregnet til 20 millioner kroner. Av disse skal det brukes 10 millioner på overgang til plattform og utvikling av ny funksjonalitet. Hvis vi skulle kjøpt i markedet har vi beregnet kostnader til 40 millioner inklusiv interne kostnader.

Hva blir neste steg i prosjektet?

— Det første vi gjør nå er å etablere en organisasjon for de forskjellige prosjektene, og jo det blir nok flere prosjekter. Vi skal også starter prosessen med å utvikle et økosystem med andre kommuner og leverandører.

Du sendte ut en forespørsel mot andre potensielle kommuner for samarbeid, har noen meldt interesse?

— Vi har 25 kommuner som har meldt sin interesse. Vi jobber nå med å kartlegge hvor interessert de er og hvem som kan bli med på et forpliktende samarbeid.

Er det noen leverandører som har meldt interesse for prosjektet?

— Vi har hatt kontakt med flere leverandører i markedet, og har fått positive tilbakemeldinger. Flere av de vi har vært i kontakt med har også bidratt med gode innspill rundt hvordan vi utvikler et økosystem som er levedyktig både på kort og lang sikt.

Vi har tidligere sett svært suksessfulle prosjekter utviklet etter samme modell. Frikomport er et godt eksempel, hvor vi denne uken fikk beskjed om at kommune nummer 51 nå har tatt i bruk løsningen. Et økonomisystem er imidlertid en langt mer kompleks løsning, så det er knyttet stor spenning til prosjektet.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Programvare

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler