Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Bærum kommune med økonomisystem som fri programvare

28.08.08

Tidligere i år har du kunnet lese om Bærum kommune som planlegger et økonomisystem som de ønsker å dele med andre kommuner via en fri lisens.

Denne uken har jeg tilbrakt med blant annet Knut Helland, prosjektleder i Bærum kommune. Tirsdag kveld kunne Knut meddele at den endelige avgjørelsen ble tatt i et møte i Bærum kommune samme kveld, og at politikerne enstemmig vedtok å igangsette prosjektet. Det ble derfor en lystig kveld, med mange skåler og gratulasjoner til Knut for hans fantastiske innsats.

Sammen med min gode venn og kollega, Christer Gundersen, tok jeg en prat med Knut om prosjektet. På bildet ser du Knut og Christer (til høyre).

Knut Helland tar en prat med Christer Gundersen

Hva innebar egentlig den politiske behandlingen av saken tirsdag kveld?

— Det viktigste er at Bærum skal dele egenutviklet programvare med andre kommuner. Vi forventer å få et nytt og moderne økonomisystem til lavere pris en om vi hadde kjøpt det i markedet. Vi har et ansvar for å dele med andre kommuner, det handler om at vi skal få mest mulig igjen for investeringer på IT.

Hvor mye regner dere med å spare på dette prosjektet gjennom å dele programvaren?

— Totalt er kostnadene i prosjektet beregnet til 20 millioner kroner. Av disse skal det brukes 10 millioner på overgang til plattform og utvikling av ny funksjonalitet. Hvis vi skulle kjøpt i markedet har vi beregnet kostnader til 40 millioner inklusiv interne kostnader.

Hva blir neste steg i prosjektet?

— Det første vi gjør nå er å etablere en organisasjon for de forskjellige prosjektene, og jo det blir nok flere prosjekter. Vi skal også starter prosessen med å utvikle et økosystem med andre kommuner og leverandører.

Du sendte ut en forespørsel mot andre potensielle kommuner for samarbeid, har noen meldt interesse?

— Vi har 25 kommuner som har meldt sin interesse. Vi jobber nå med å kartlegge hvor interessert de er og hvem som kan bli med på et forpliktende samarbeid.

Er det noen leverandører som har meldt interesse for prosjektet?

— Vi har hatt kontakt med flere leverandører i markedet, og har fått positive tilbakemeldinger. Flere av de vi har vært i kontakt med har også bidratt med gode innspill rundt hvordan vi utvikler et økosystem som er levedyktig både på kort og lang sikt.

Vi har tidligere sett svært suksessfulle prosjekter utviklet etter samme modell. Frikomport er et godt eksempel, hvor vi denne uken fikk beskjed om at kommune nummer 51 nå har tatt i bruk løsningen. Et økonomisystem er imidlertid en langt mer kompleks løsning, så det er knyttet stor spenning til prosjektet.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt