Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Vesterålen

28.08.08

De siste fire dagene har jeg tilbrakt i Vesterålen. Det er vanskelig å være uenig i at Vesterålen er blant det aller vakreste hva gjelder norsk natur, spesielt hvis været viser seg fra den gode siden, slik som denne uken. Sol fra skyfri himmel, helt vindstille og over 20°C. Jeg fikk faktisk godt med farge i ansiktet. Rene sørlandsidyllen.

Jeg ble tilbudt seng, men valgte heller teltet, slik som mine kollegaer. Ingen dum avgjørelse når været er godt. Under ser du et knippe bilder fra turen.

Friprogsenteret bor selvfølgelig i det fri.

Friprogsenteret bor selvfølgelig i det fri

Tiden, et gammelt handelssted ytterst i Vesterålen.

Tinden

To av tre netter ble tilbrakt ved Finvåg.

Finvåg

Nerder tar alltid med seg maskinen på tur. Noe nettere med en Asus Eee og en Acer Aspire One enn min 17″ MacBook Pro. Her Christer Gundersen og Bjørn Venn.

Christer Gundersen og Bjørn Venn

Sjelden ser man sjøen så stille i Vesterålen. Som livsnyter vet jeg å sette pris på solnedgangen fra en seilbåt.

Havblikk

Blåtind strekker seg 563 meter over havet.

Blåtind

Greit, Trollfjorden hører riktignok til Lofoten, men en tur dit er obligatorisk når man er så nær. En fantastisk opplevelse som anbefales for alle som får muligheten. Her ser vi Hurtigruta gå inn fjorden.

Trollfjorden

Det vil være en løgn å påstå at all bebyggelse i nord er sjarmerende og estetisk, men det finnes mange hederlige unntak, som for eksempel denne fine plassen.

Trollfjorden

Landskapet rundt Trollfjorden er blant det mest alpine i verden. Her trente Arne Næss til sine Himalaya-opphold.

Trollfjorden

Hvordan kommer man seg best rundt på sjøen? Med en skikkelig RIB.

RIB

Flere bilder finner du på Friprogsenterets Flickr-konto.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt