Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Snekkere og rørleggere

02.09.08

Til våren arrangerer snekkerne sin årlige snekkerkonferanse. Til konferansen ventes alle de store navnene innen snekkermiljøet, og pionerer innen snekring holder foredrag om de gode løsningene og presenterer sine tjenester. Snekkere fra hele landet, og litt til, forventes å delta på det som snekkermiljøet anser som sin store årlige begivenhet.

Imidlertid er enkelte rørleggere gretne på snekkerne. Ikke fordi de ikke har sine egne rørleggerbegivenheter, men fordi snekkerne ikke inviterer rørleggerne til å holde foredrag eller til å presentere sine tjenester på snekkerkonferansen. Rørleggerne er selvfølgelig hjertelig velkomne til å være med som deltakere, men snekkerne synes det er unaturlig at rørleggerne skal få anledning til å snakke om rørleggerfaget eller presentere sine rørleggertjenester på en konferanse for snekkere.

Denne historien har kun delvis rot i virkeligheten. Hvorvidt snekkere og rørleggere har en slik konferanse, vet jeg ikke. Imidlertid arrangerer fri programvaremiljøet en årlig konferanse, og mottar regelmessig henvendelser fra leverandører av proprietær programvare som vil fortelle om sine produkter og tjenester. Fri programvaremiljøet ser derimot ingen grunn til å la leverandører av proprietær programvare verken få holde foredrag eller presentere sine produkter og tjenester, nettopp fordi de ikke leverer fri programvare. Hadde jeg betalt penger for å lære om fri programvare, ville jeg følt meg snytt hvis det som ble presentert var proprietært.

Senest i forrige uke fikk snekkerne en telefon fra en rørlegger som ønsket å holde foredrag på snekkerkonferansen. Rørleggerens produkt er imidlertid proprietært og plattformen produktet kjører på er det samme, fra topp til tå. Ikke tilbyr rørleggeren integrasjon mot fri programvare, men er kun tilkyttet proprietær, og ikke benyttes det åpne standarder i informasjonsutvekslingen, heller. Snekkerne takket pent nei til henvendelsen, mens rørleggeren reagerte med å bli ganske sur.

Hadde derimot rørleggeren hatt en god historie å fortelle, for eksempel om hvordan han samarbeider tett med en snekker, eller at deler av løsningen til rørleggeren var fri programvare eller åpne standarder, ville det være mer naturlig å invitere rørleggeren til å snakke. Når ikke det er tilfelle har jeg vondt for å se hva en rørlegger gjør på en snekkerkonferanse.

Er det bare jeg som finner rørleggernes ønske om å delta på snekkerkonferansen merkelig?

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Frustrasjoner

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler