Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Alt til sitt bruk

11.09.08

Multitool

Når jeg skal handle utstyr til ymse formål leser jeg ofte produktanmeldelser og tilhørende leserkommentarer, for å danne meg et best mulig bilde av produktet jeg vurderer å kjøpe. Ofte kan anmeldelser og kommentarer være utslagsgivende for hvorvidt jeg velger å kjøpe et produkt eller ei, men like ofte irriterer jeg meg over hvordan anmeldelsen eller kommentaren er gjennomført.

Det heter at riktig verktøy er halve jobben, at man ikke banker inn skruer med hammer, og så videre. Det gjelder altså å finne det verktøyet eller utstyret som best mulig hjelper en med å løse de behovene man har.

Da jeg eksempelvis skulle handle et lite telt tidligere i sommer, leste jeg flere anmeldelser av teltet jeg endte opp med å kjøpe. Til en av anmeldelsene klaget en leser sin nød over hvor dårlig dette teltet var om vinteren, fordi det blåste snø inn i både for- og innertelt. Det er i slike stunder jeg undres over hva folk tenker når de skal svi av flere tusenlapper, ettersom det omtalte teltet ikke er et vintertelt.

Skal man på telttur om vinteren kjøper man et vintertelt. Skal man banke inn spiker kjøper man en hammer. Hvor vanskelig skal det egentlig være, og hvorfor klarer ikke enkelte å se at de kun avdekker egen inkompetanse ved å klage på at et sommertelt lekker snø om vinteren?

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt