Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Håndbagasjehelvete

12.09.08

Jeg pleier å være pen i tøyet. Jeg pleier å være blid og hyggelig mot mennesker jeg møter. Jeg pleier å sprenge fly i lufta. Et av disse utsagnene er feil, og normalt oppegående mennesker ser hvilket. Disse menneskene har imidlertid ikke utformet reglene for håndbagasje, og de jobber definitivt ikke i sikkerhetskontrollen på landets flyplasser.

Faste lesere har sikkert fått med seg at jeg reiser en del. Reising involverer bagasje, og på kortere turer har håndbagasje alltid vært en sikker vinner. Slik er det ikke lenger, for hver gang jeg går igjennom sikkerhetskontrollen er det alltid en småkonge som synes bagasjen min ser skikkelig suspekt ut.

Med sløret blikk spør en vakt meg om denne bagasjen er min. Det er den unektelig, og jeg blir bedt om å åpne den. I minikofferten har jeg med meg suspekte ting som håndsåpe, shampoo, balsam og andre toalettartikler som må fylles over på gjennomsiktige flasker mindre enn 100 ml. Saks, pinsett, neglklipper og andre spisse eller skarpe gjenstander er det bare å la ligge igjen hjemme, med mindre du ønsker å bidra til den hyggelige vaktens allerede enorme samling med sådan.

Innenfor sikkerhetskontrollen, derimot, kan du handle med deg usannsynlig store mengder av det du ikke får lov til å ha med gjennom kontrollen. Brennbar væske i form av alkohol, suspekte toalettartikler og tilgang til skummelt bestikk i restaurantene. For meg som er hardbarket terrorist er dette et handle-Mekka hvor jeg kjøper inn det jeg trenger for mine brekk.

Imidlertid ender jeg alltid opp med å drikke opp masseødeleggelsesvåpnene før jeg kommer ombord.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • 10 Hidden URLs to Help You Rule the Web

  You’re probably used to bookmarking your favorite sites for easy access, but the web goes much deeper than the top domains you’re familiar with—from your social networks to your email box, having the right URL to hand can enable you to jump right into the page, feature, setting, or search you need. Here are 10 of the most useful ones.

 • En ny gullstandard for personvern

  Fredag før påske presenterte regjeringen en ny personopplysningslov. Loven er det viktigste svaret på hvordan vi skal hindre at private bedrifter eller offentlige myndigheter misbruker våre persondata.

 • Kristin Clemets blogg - Her skriver jeg om ideer, verdier og politikk.

  Men verst er det, såvidt jeg kan bedømme, at hele tonen blant mange av dem som er aktive på Twitter, er blitt så ufordragelig og kald. Mange opptrer dessuten anonymt, samtidig som de i lite hyggelige ordelag omtaler mennesker som deltar med fullt navn.

 • Akimbo: A Podcast from Seth Godin av Seth Godin på Apple Podcasts

  Hvorfor er Facebook og Google blant verdens største selskaper når du ikke betaler for tjenesten?

 • How healthy is the internet?

  Our 2018 compilation of research explains what’s helping and what’s hurting the Internet across five issues, from personal experience to global concerns.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt