Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Friprog på nett

15.09.08

Akkurat nå lanserer vi i Friprogsenteret en lang rekke tjenester på nett. Lenge har vi ventet på nye nettsider, weblogg og ymse andre tjenester. Nå begynner imidlertid brikkene å falle på plass, og vi kan i dag glede oss over å presentere følgende:

 • Lukket beta av våre nye nettsiderwww.friprog.no. Disse er ikke fullstendig utviklet enda, og i dag foretar vi en rullende lansering, hvor vi vil ha en løpende utvikling av både innhold, design og funksjonalitet.
 • Webloggblogg.friprog.no. Denne er ferdigutviklet, klar til bruk, men vi vil selvfølgelig be leserne om tips til forbedringer, ny funksjonalitet, med mer.
 • Nettstedet til Go Open 2009 er klart. Vi følger opp den vanvittige suksessen fra i år, med over 550 deltakere. I 2009 kan vi friste med internasjonale storheter de fleste har hørt om. Foreløpig program og påmeldingsskjema publiseres om kort tid.
 • Flickr-konto hvor vi publiserer bilder fra arrangement vi deltar på og andre ting vi ønsker å dele med bilder.
 • blip.tv-konto hvor vi publiserer video med intervjuer, foredrag, med mer. Filming gjør vi selv med et nyinnkjøpt videokamera med full HD.
 • SlideShare-konto hvor vi deler presentasjoner vi holder i ymse anledninger. Vi samler også inn presentasjoner fra eksterne foredragsholdere, når Friprogsenteret står for arrangementet.
 • Twitter-konto, så vet du hvor vi er og hva vi gjør.
 • Man er ikke skikkelig på Web 2.0-kjøret før man har egen Facebook-gruppe.
 • LinkedIn-gruppe for det profesjonelle nettverk. Er du allerede på LinkedIn, legg oss gjerne til som din kontakt og meld deg inn i gruppen.

I tillegg er det første Friprogmagasinet i Friprogsenterets regi sendt til trykk. Straks det er sendt ut til mottakerne, vil det også bli publisert på nett som PDF. Ekstra hyggelig er det at vi måtte øke opplaget fra 2000 til 3000 grunnet svært stor etterspørsel.

For å holde deg oppdatert på alt vi gjør, tilbyr vi RSS-kanaler til de fleste tjenestene omtalt over. Mer informasjon vil du finne på nettsidene og i webloggen.

Alt vi publiserer, fra Friprogmagasinet til bilder, tekst og video blir selvfølgelig publisert under en passende fri lisens, nærmere bestemt Creative Commons Navngivelse-Ikkekommersiell-Del på samme vilkår 3.0 Unported.

Nå gjenstår det bare å se om vi lykkes med nettsatsingen. Det er det dere lesere som avgjør, så vi setter svært stor pris på tilbakemeldinger. Kommentarer kan legges igjen her, men helst i webloggen til Friprogsenteret.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt