Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Alfa Walk King

17.09.08

Alfa

Jeg har i lengre tid vært innehaver av et par Alfa Walk King fjellstøvler. Etter å ha brukt dem året rundt, i all slags vær, tenkte jeg derfor det kunne være på sin plass å skrive noen passende ord.

Alfa

Behovet

Det aller viktigste man må tenke på når man skal handle fjellstøvler, er hva man skal bruke dem til og hva man foretrekker. Enkelte foretrekker høye støvler som rekker midt på leggen, mens andre foretrekker lavere og mer fleksible støvler.

Går du mye i terrenget kan det være du foretrekker høyere støvler, hvor du unngår bøss og vann nedi støvlene. Ferdes du derimot mest på sti, i høyfjellet eller i områder med mindre bøss og fare for vann over anklene, kan det være du foretrekker lavere støvler.

Hvor stive støvlene bør være avhenger også av hvor gode ankler du har. Godt trente ankler trenger ikke den samme støtten som utrente gjør, da sistnevnte lettere risikerer å tråkke over i ulendt terreng. Som orienteringsløper har jeg gode ankler, og har ofte brukt joggesko under gode forhold.

Passform

Å anbefale en støvel forutsetter at passformen er riktig for din fot. Har støvelen feil passform vil selv den beste støvel være et særdeles feil valg, dersom den ikke sitter godt på din fot.

Alfa Walk King er designet og produsert i Norge, spesielt for norske føtter. Her oppe har vi bredere og høyere vrist enn det man har lenger sør i Europa. Har du en slik vrist, slik som meg, vil du kjapt kjenne hvordan støvlene blir for smale i den fremre halvdelen, samt strammer for mye over vristen. Alfa Walk King er produsert for oss som har bred fot og høy vrist, noe som for meg var utslagsgivende for valg av støvel.

Fordeler

  • Vanntett. Dette tar man ofte for gitt, men mange støvler tenderer å lekke vann eller føles fuktige når man går i vått terreng eller regnvær over lengre tid. Alfa Walk King holder seg tørre uansett forhold, gitt at vannet ikke renner ned over kanten. Gore Tex holder imidlertid ikke evig. Sørg derfor for å impregnere støvlene regelmessig med bivoks.
  • Perfekt passform. Har du en klassisk norsk fot er Alfa Walk King det naturlige førstevalget. Passformen føles skreddersydd og helt perfekt.
  • Gode og varme. Som følger av den gode passformen er det ingenting som klemmer eller føles ubehagelig. Med god plass til varme sokker bevarer man isolasjonsevnen og holder seg varm, også om vinteren.
  • Solide. Alfa Walk King har få sømmer på utsatte steder, hvilket reduserer risiko for vann som trenger inn eller raknede sømmer. Støvelen som helhet føles robust og gir et solid inntrykk.
  • God såle. Sålen er passende stiv og gummien godt tilpasset bruk på både vått og glatt underlag.

Ulemper

  • Ingen! Alfa Walk King er et perfekt stykke arbeid. Jeg tar definitivt ikke munnen full når jeg hevder at dette er de beste skoene jeg har hatt noen sinne.

Konklusjon

Konklusjonen er klar. Har du en passform og et behov som tilsier det, er Alfa Walk King et perfekt valg. Sjelden har en anbefaling vært så naturlig.

Martin anbefaler Alfa Walk King

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Duppeditter På farten Tester

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler