Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Alfa Walk King

17.09.08

Alfa

Jeg har i lengre tid vært innehaver av et par Alfa Walk King fjellstøvler. Etter å ha brukt dem året rundt, i all slags vær, tenkte jeg derfor det kunne være på sin plass å skrive noen passende ord.

Alfa

Behovet

Det aller viktigste man må tenke på når man skal handle fjellstøvler, er hva man skal bruke dem til og hva man foretrekker. Enkelte foretrekker høye støvler som rekker midt på leggen, mens andre foretrekker lavere og mer fleksible støvler.

Går du mye i terrenget kan det være du foretrekker høyere støvler, hvor du unngår bøss og vann nedi støvlene. Ferdes du derimot mest på sti, i høyfjellet eller i områder med mindre bøss og fare for vann over anklene, kan det være du foretrekker lavere støvler.

Hvor stive støvlene bør være avhenger også av hvor gode ankler du har. Godt trente ankler trenger ikke den samme støtten som utrente gjør, da sistnevnte lettere risikerer å tråkke over i ulendt terreng. Som orienteringsløper har jeg gode ankler, og har ofte brukt joggesko under gode forhold.

Passform

Å anbefale en støvel forutsetter at passformen er riktig for din fot. Har støvelen feil passform vil selv den beste støvel være et særdeles feil valg, dersom den ikke sitter godt på din fot.

Alfa Walk King er designet og produsert i Norge, spesielt for norske føtter. Her oppe har vi bredere og høyere vrist enn det man har lenger sør i Europa. Har du en slik vrist, slik som meg, vil du kjapt kjenne hvordan støvlene blir for smale i den fremre halvdelen, samt strammer for mye over vristen. Alfa Walk King er produsert for oss som har bred fot og høy vrist, noe som for meg var utslagsgivende for valg av støvel.

Fordeler

 • Vanntett. Dette tar man ofte for gitt, men mange støvler tenderer å lekke vann eller føles fuktige når man går i vått terreng eller regnvær over lengre tid. Alfa Walk King holder seg tørre uansett forhold, gitt at vannet ikke renner ned over kanten. Gore Tex holder imidlertid ikke evig. Sørg derfor for å impregnere støvlene regelmessig med bivoks.
 • Perfekt passform. Har du en klassisk norsk fot er Alfa Walk King det naturlige førstevalget. Passformen føles skreddersydd og helt perfekt.
 • Gode og varme. Som følger av den gode passformen er det ingenting som klemmer eller føles ubehagelig. Med god plass til varme sokker bevarer man isolasjonsevnen og holder seg varm, også om vinteren.
 • Solide. Alfa Walk King har få sømmer på utsatte steder, hvilket reduserer risiko for vann som trenger inn eller raknede sømmer. Støvelen som helhet føles robust og gir et solid inntrykk.
 • God såle. Sålen er passende stiv og gummien godt tilpasset bruk på både vått og glatt underlag.

Ulemper

 • Ingen! Alfa Walk King er et perfekt stykke arbeid. Jeg tar definitivt ikke munnen full når jeg hevder at dette er de beste skoene jeg har hatt noen sinne.

Konklusjon

Konklusjonen er klar. Har du en passform og et behov som tilsier det, er Alfa Walk King et perfekt valg. Sjelden har en anbefaling vært så naturlig.

Martin anbefaler Alfa Walk King

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • 10 Hidden URLs to Help You Rule the Web

  You’re probably used to bookmarking your favorite sites for easy access, but the web goes much deeper than the top domains you’re familiar with—from your social networks to your email box, having the right URL to hand can enable you to jump right into the page, feature, setting, or search you need. Here are 10 of the most useful ones.

 • En ny gullstandard for personvern

  Fredag før påske presenterte regjeringen en ny personopplysningslov. Loven er det viktigste svaret på hvordan vi skal hindre at private bedrifter eller offentlige myndigheter misbruker våre persondata.

 • Kristin Clemets blogg - Her skriver jeg om ideer, verdier og politikk.

  Men verst er det, såvidt jeg kan bedømme, at hele tonen blant mange av dem som er aktive på Twitter, er blitt så ufordragelig og kald. Mange opptrer dessuten anonymt, samtidig som de i lite hyggelige ordelag omtaler mennesker som deltar med fullt navn.

 • Akimbo: A Podcast from Seth Godin av Seth Godin på Apple Podcasts

  Hvorfor er Facebook og Google blant verdens største selskaper når du ikke betaler for tjenesten?

 • How healthy is the internet?

  Our 2018 compilation of research explains what’s helping and what’s hurting the Internet across five issues, from personal experience to global concerns.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt