Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Designsperre

19.09.08

I flere år har jeg snakket om et nytt design her på bekkelund.net. Gjennom disse årene har jeg også jobbet med et resultat jeg kan si meg fornøyd med, uten å lykkes. Jeg har sannsynligvis laget mer enn 50 papirskisser og like mange utkast i Photoshop, og alle mangler det helt spesielle jeg savner. Jeg har derfor innsett at jeg lider av det man på nynorsk kaller «designers block», eller designsperre på norsk.

Det interessante er at jeg i denne perioden har designet flere andre nettsteder, som jeg er fornøyd med, til tross for at jeg ikke er en designer. Mitt eget design, derimot, får jeg ikke til. Jeg har tatt tiden til hjelp, sittet på hytta, sittet på verandaen, sittet på hjemmekontoret, kikket på andres arbeider, forsøkt å være kreativ på egenhånd, alt med samme resultat.

Et annet interessant aspekt, er at jeg ofte har havnet ut med et resultat som ikke har vært veldig forskjellig fra det designet jeg bruker i dag. En heading øverst, meny under headingen, høyremeny, innhold og bunntekst. Det er liksom noe begrenset hvor kreativ man kan være når disse elementene skal være med i et design.

Utfordringen har derfor vært å finne en måte å bryte de tradisjonelle konvensjonene på, uten at det går på bekostning av brukervennligheten. Hvordan skal jeg lage et utradisjonelt design som både er pent å se på, særdeles brukervennlig og samtidig ikke helt i tråd med tradisjonelle designkonvensjoner?

Spørsmålene står åpent til å besvares av deg.

Kom gjerne med absolutt alt du har på hjertet hva angår farger, fonter, fontstørrelser, plassering av elementer, manglende elementer, overflødige elementer, bilder, grafikk og alt annet som måtte falle deg inn.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Frustrasjoner WWW

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler