Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Kvitt deg med fastlegen

27.10.08

Det er omtrent 14 år siden jeg var hos legen som i dag er min fastlege. Siden fastlegeordningen ble innført, har denne legen regelmessig mottatt penger fra den norske stat fordi jeg står på hans liste. Legen har i mitt tilfelle mottatt penger for ikke å gjøre noe som helst.

Det er ikke slik at jeg ikke unner legene penger, for de gjør en viktig jobb i samfunnet. De har et stort og viktig ansvar og skal derfor ha godt betalt. Derimot synes jeg det er urimelig at legene mottar penger for en jobb de ikke gjør, spesielt når det er skattepenger som benyttes til formålet.

Fastlegeordningen fungerer slik at det er mulig å melde seg ut av den, akkurat som at du kan bytte fastlege. Dersom for eksempel har en bedriftslegeordning som arbeidsgiver krever at du benytter, eller at du ikke føler at du har behov for den teoretiske tryggheten som ligger mulighetene fastlegeordningen gir, anbefaler jeg at du melder deg ut. På den måten kan skattepengene du selv betaler benyttes til andre og viktigere formål.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Generelt

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler