Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Julekvelden

01.11.08

Trafikkaos på Østlandet

Onsdag denne uken falt den første snøen over Østlandet. Uansett hvor tidlig eller sent snøen faller, kommer den like fordømt bakpå hver eneste en av oss, noe som igjen har resultert i en mindre hyggelig tradisjon med kaos både i trafikken og offentlig transport.

Selv har jeg ganske kort vei til jobben. Normalt benytter jeg mellom 20 og 30 minutter, litt avhengig av trafikk og hvor lett det er å finne ledig parkering. Denne onsdagen benyttet jeg derimot litt under to timer, hvilket gir en full anledning til å streife innom så godt som hver eneste følelse vi mennesker har i oss. I hvert fall de mer negative, så som sinne, frustrasjon, skadefryd og oppgitthet.

Det som overrasker meg aller mest, er hvordan det faktisk er yrkessjåfører som i stor grad bidrar til dette årlige kaoset. På riksvei 23, som jeg kjører til jobb, sperret to trailere veien og skapte nærmere fem kilometer med kø. På 167, som jeg forsøkte å bruke som alternativ rute, hadde en lastebil fra Gilde sklidd halvveis ut i veien og sperret den ene kjørefilen. Flere busser hadde også store problemer.

Som yrkessjåfør er det din forbannede plikt å være forberedt på dårlig vær, spesielt snø når man er inne i en sesong som tilsier at regnet fryser til hvitt før det treffer bakken. Det er en del av jobben din å være skodd for forholdene. At privatpersoner er like dårlig forberedt overrasker og irriterer i mindre grad, da deres kjøretøy er så små at utforkjøringer vanligvis byr på mindre problemer.

I denne anledning vil jeg herved føye en klausul til min arbeidskontrakt. Ved årets første snøfall står jeg fritt til å benytte meg av hjemmekontorets fortreffeligheter, uansett hvilke avtaler jeg måtte ha i kalenderen denne dagen.

Samtidig skal jeg minne meg selv på at jeg heretter skal forberede folk på snøvær, hver 28. oktober i årene som kommer.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt