Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Julekvelden

01.11.08

Trafikkaos på Østlandet

Onsdag denne uken falt den første snøen over Østlandet. Uansett hvor tidlig eller sent snøen faller, kommer den like fordømt bakpå hver eneste en av oss, noe som igjen har resultert i en mindre hyggelig tradisjon med kaos både i trafikken og offentlig transport.

Selv har jeg ganske kort vei til jobben. Normalt benytter jeg mellom 20 og 30 minutter, litt avhengig av trafikk og hvor lett det er å finne ledig parkering. Denne onsdagen benyttet jeg derimot litt under to timer, hvilket gir en full anledning til å streife innom så godt som hver eneste følelse vi mennesker har i oss. I hvert fall de mer negative, så som sinne, frustrasjon, skadefryd og oppgitthet.

Det som overrasker meg aller mest, er hvordan det faktisk er yrkessjåfører som i stor grad bidrar til dette årlige kaoset. På riksvei 23, som jeg kjører til jobb, sperret to trailere veien og skapte nærmere fem kilometer med kø. På 167, som jeg forsøkte å bruke som alternativ rute, hadde en lastebil fra Gilde sklidd halvveis ut i veien og sperret den ene kjørefilen. Flere busser hadde også store problemer.

Som yrkessjåfør er det din forbannede plikt å være forberedt på dårlig vær, spesielt snø når man er inne i en sesong som tilsier at regnet fryser til hvitt før det treffer bakken. Det er en del av jobben din å være skodd for forholdene. At privatpersoner er like dårlig forberedt overrasker og irriterer i mindre grad, da deres kjøretøy er så små at utforkjøringer vanligvis byr på mindre problemer.

I denne anledning vil jeg herved føye en klausul til min arbeidskontrakt. Ved årets første snøfall står jeg fritt til å benytte meg av hjemmekontorets fortreffeligheter, uansett hvilke avtaler jeg måtte ha i kalenderen denne dagen.

Samtidig skal jeg minne meg selv på at jeg heretter skal forberede folk på snøvær, hver 28. oktober i årene som kommer.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Save Space on Your iPhone By Changing this iOS 11 Camera Setting

  With iOS 11, Apple introduced the HEIF format for photos. HEIF stands for “High Efficiency Image Format,” and allows the photos you take on your phone to be squished down to the smallest possible size without losing quality.

 • Why Not to Work for a Big Tech Company – Hacker Noon

  No tech company is perfect and they all have flaws. Any publicly-traded or VC-backed company is obligated to make a profit for its shareholders. That rule applies to Silicon Valley as much as it does for big banks. If you really want to change the world, start your own company. Join a non-profit. Run for public office. Just don’t carry the delusion that by working for a big tech company you are better or different from everyone else.

 • Den siste villmarka

  Vi snakker om villmark hele tida, men nesten ingen av oss vet hva vi snakker om, meg selv inkludert. Begrepet har blitt en romantisk floskel, en referanse til noe opprinnelig og urørt, tømt for innhold, fiktivt, fordi den naturtypen det betegner om noen få år ikke lenger vil eksistere.

 • 7 Overlooked Biases That Creep Into Your Work (And Undermine Its Success)

  the brain creates shortcuts in order to make fast decisions when it hits information or inspiration overload. These shortcuts form unconscious biases so it’s easier for your brain to categorize information and make quick judgments over and over again.

 • Tre utfordringer for digitalt lederskap | Birger Magnus - Aftenposten

  Mange hevder at «digitale hoder» hurtig må erstatte ledere og styremedlemmer som er for tungbeinte til å møte de nye utfordringene. Dette er i beste fall en upresis anbefaling, jeg tror faktisk den også bommer på mål. Lederoppgavene må fornyes dramatisk for å lykkes digitalt.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal

© 1995-2017 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt