Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Gutten som ikke ville bli mann

05.11.08

«Mann». Smak på ordet. Eventuelt «Kvinne», dersom du føler det er mer riktig. I avisene leser man for eksempel «mann i midten av 20-årene». Mann, altså. Eller kvinne. Jeg har rundet 30, men har fortsatt problemer med å stemple meg selv om mann. Jeg føler liksom at gutten inni meg aldri har blitt eldre enn 20.

Jeg leser en del weblogger, blant annet til flere anerkjente rikssynsere. Jevnt over leverer disse rikssynserne varene; gjennomførte og veloverveide artikler og kronikker på løpende bånd. Jeg, derimot, gir deg akkurat det som skjer i min øverste etasje helt ufiltrert, enten det er faglige meninger eller flåserier. Det ligger ingen overveielser til grunn, for å forsikre meg om at det jeg skriver til enhver tid er politisk korrekt, eller vurderinger rundt innholdet, for å forsikre meg at jeg ikke fremstår som en lavpanne. Jeg har alltid skrevet det jeg har hatt på hjertet, uansett om det er populært eller ei.

Med årene har jeg også etablert en solid mengde faste lesere, men den siste tiden har jeg blitt oppmerksom på en gruppe lesere jeg ikke har hatt kontakt med, nemlig alle de som ikke kommenterer. For en tid siden kom sjefen for en stor statlig etat bort til meg og fortalte at han er fast leser. Jeg har også flere ordførere og rådmenn som lesere, har jeg fått høre.

Jeg prøver kanskje å si at jeg har fått et aldri så lite snev av prestasjonsangst. Folk leser meg av en grunn, og da føler jeg det forplikter. Dessverre er ikke hodet mitt skrudd sammen slik at det leverer gjennomførte og veloverveide artikler og kronikker på løpende bånd. Det leverer ikke en gang på kommando, men når det føler for det selv. De skriveriene jeg er mest fornøyd med selv, har blitt til på de mest odde tider av døgnet og uken.

Enkelte ganger leverer jeg forhåpentligvis det man forventer av en «mann i 30-årene», mens jeg sannsynligvis også vil levere det man får fra en «gutt i tenårene». Uansett hva jeg leverer, håper jeg du blir værende og at du gir meg beskjed om hva som er bra og hva som er mindre bra.

Til slutt vil jeg takke spesielt deg for at du er med på å gjøre dette nettstedet til hva det er! :-)

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt