Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Ford Kuga 2.5 turbo

06.12.08

Jeg har de siste dagene lekt med tanken på å bytte ut tralla med en ny. Foreløpig er det altså bare med tanken, men det er alltid moro å kikke rundt. I disse dager kan man nærmest selv diktere prisen på biler, i tillegg er det lov å håpe på kraftige rentekutt som følger av de siste dagers hendelser. Det er med andre ord kjøpers marked.

Jeg har derfor vært innom et par bilforhandlere, hovedsaklig for å kikke og dra med meg noen glinsende brosjyrer. Blant annet har jeg kikket på Ford Kuga, som jeg prøvekjørte tidligere i år, og som raskt og enkelt overbeviste meg om at det er en svært god bil.

Ford Kuga er i praksis en høyere Ford Focus med firehjulstrekk. Fikk du ikke med deg min omtale etter prøvekjøringen, kan dette være en fin anledning til å lese den nå. Siden sist har jeg også blitt oppmerksom på ekstra oppbevaringsplass som skjuler seg under gulvet i bagasjerommet. Her er plassen inndelt i mindre bokser, kjekt til oppbevaring av småting. Disse kan enkelt tas ut og bagasjerommet utvides ekstra.

Uansett har jeg lenge vært klar over ryktene om flere motorstørrelser. Det ryktes blant annet at det skal komme en hybrid og en bensinvariant. Hybriden har jeg ikke lykkes å oppdrive detaljer om, men bensinmotoren er faktisk på vei. Jeg kom blant annet over noe jeg først trodde var en konseptmodell av Ford Kuga, utstilt i Paris, men så viser det seg at det faktisk er den kommende 2,5-literen med styling-kit. Alt skal visstnok komme i salg i løpet av første halvår 2009.

Av bemerkelsesverdige detaljer finner vi blant annet:

  • Fords velkjente femsylindrede turbomotor på 2,5 liter. Dette er den samme motoren som benyttes i både ST og den kommende RS, da henholdsvis med 225 og 300 hester.
  • 20″ felger med 255/35 ZR20 dekk.
  • Senkesett som senker bilen 50 mm.
  • Styling-kit for både eksteriør og interiør.
  • 6-trinns manuell eller 5-trinns automatkasse.

Hva prisen blir er foreløpig ukjent, men i Storbritania ligger veiledende pris på £ 24 000,- pund. Omregnet i norske kroner er dette i skrivende stund omtrent 250 000,- kroner. Når gribbene myndighetene får sagt sitt, forbauser det meg ikke om prisen fort runder 600 000,- kroner. Foreløpig er det i hvert fall vill gjetting.

Benytt samtidig anledningen til å gi øynene en fest med disse bildene. Trykk på dem for en større utgave.

Ford Kuga 2.5 Turbo

Ford Kuga 2.5 Turbo

Ford Kuga 2.5 Turbo

Ford Kuga 2.5 Turbo

Ford Kuga 2.5 Turbo

Ford Kuga 2.5 Turbo

Ford Kuga 2.5 Turbo

Ford Kuga 2.5 Turbo

Ford Kuga 2.5 Turbo

Ford Kuga 2.5 Turbo

Ford Kuga 2.5 Turbo

Ford Kuga 2.5 Turbo

Alle foto: Ford Motor Company

Via Carscoop.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Duppeditter

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler